Keramiek in 't Keldertje

Warmond n In Galerie de Pomp (Dorpsstraat 38) is een nieuwe expositie te zien met als thema keramiek.

Paula Groote-Versteegen heeft na vijftien jaar als microbiologische analist gewerkt te hebben, haar passie gevolgd en zich omgeschoold tot keramist. In 2002 heeft ze een keramiekatelier opgestart in Nederwetten. Ze maakt eenvoudige abstracte beelden die een organische vorm hebben en zich in kleine verschillen in vorm en kleur van elkaar onderscheiden. Haar gebruikskeramiek is geïnspireerd door haar reizen naar het verre oosten, waar de theecultuur een voorname rol speelt in het dagelijkse leven.

Gefascineerd door het oude ambacht is Leonie van Hurck vijftien jaar geleden begonnen met keramiek. Zij maakt voornamelijk gebruiksgoed, en werkt het liefst op de pottenbakschijf.

Gemma Boetekees maakt handgemaakte producten, ontworpen met het oog op dagelijks gebruik. Het merendeel van haar werk wordt gedraaid op de pottenbakkersschijf van Westerwaldklei: rode klei voor aardewerk, witte voor hoog gestookt steengoed. Het werk wordt daarna overgoten met een witte of gekleurde engobe of kleislib, die als basis dient voor de verdere versiering met een ringeloor (een soort slagroomspuit). De klei-lijnen liggen bovenop de pot en geven reliëf. En daarna volgt een transparant glazuur, een dunne glaslaag. Het werk wordt één of twee keer gestookt op 1080 of 1250 graden, afhankelijk van de klei.

De expositie duurt tot 1 augustus en is gratis te bezoeken op woensdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur, op zaterdag vanaf 11.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op zondag 17 juni is vanaf 11.00 uur op het plein de Textielmarkt.


Teylinger Soos opent de deuren

Sassenheim n De Teylinger Soos start op zondag 10 juni met een bridgedrive in De Zevensprong (Rusthofflaan 27a). Vanaf 13.00 uur gaat de zaal open. De drive begint om 14.00 uur. De soosmiddag is vanaf 10 juni vier weken lang op zondag. De drive van de tiende is al volgeboekt, maar voor zondag 17 juni zijn nog plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan bij Arnold Vermeulen via arnold@vabfacility.nl of bel 06-53325236.

De bedoeling is om in de toekomst meerdere activiteiten te organiseren op zondag en/of op andere middagen.


Verkeerde datum bij Rock4

Sassenheim n De voorstelling van Rock4- 50 jaar Abbey Road is door miscommunicatie met het impresariaat abusievelijk op zaterdag 9 februari geprogrammeerd in de theatergids van theater ' t Onderdak. De correcte datum is vrijdag 30 november. Kaarten kopen kan via www.hetonderdak.nl.