Teylingen JO15-1 viert het kampioenschap. Foto onder: Na een spannende wedstrijd werd ook Teylingen JO11-2 kampioen. | Foto's: pr.
Teylingen JO15-1 viert het kampioenschap. Foto onder: Na een spannende wedstrijd werd ook Teylingen JO11-2 kampioen. | Foto's: pr. Foto: pr.

Kampioenenavond

Sassenheim n Bij voetbalvereniging Teylingen streden maar liefst twee teams vorige week woensdagavond voor het kampioenschap. Het werd uiteindelijk een dubbel feest.

Teylingen JO15-1 speelde bij UVS een meer spannende dan goede wedstrijd, waarbij concurrent Rijnvogels op de tribune toekeek. Teylingen kwam 0-1 voor, maar even later maakte UVS gelijk. Het waren zenuwslopende minuten, maar het gelijkspel was genoeg voor de titel en dus een kampioensfeestje.

JO11-2

Iets eerder op de avond was er op sportpark de Roodemolen net zoveel spanning. Teylingen JO11-2 kwam 1-0 voor, maar Valken'68 nam daarna brutaal de 1-2 voorsprong. Dit uiteraard tot groot genoeg van de ook aanwezige concurrent VVSB. De thuisclub haalde opgelucht adem toen de de 2-2 viel en gelukkig, vlak voor tijd, werd ook de verlossende 3-2 gescoord. Ook hier werd na het laatste fluitsignaal een feestje gevierd.


Diploma's bij Columbiaan

Voorhout n Een geselecteerde groep kinderen zwom op zaterdag 2 juni af bij Zwemvereniging de Columbiaan. Negen kinderen behaalden het A-, B- of C-diploma.

Iedereen is wederom geslaagd, de kinderen worden alleen geselecteerd als het team zeker weet dat zij klaar zijn voor het betreffende diploma. Het niveau wordt beoordeeld tijdens de lessen. Er waren negen geslaagden. Dit lijkt een klein aantal, maar er wordt in kleine groepjes gezwommen zodat er veel persoonlijke aandacht is voor ieder kind.

Léon heeft het A-diploma behaald. Voor het B-diploma slaagden Roos, Oliwer en Kieran. Fanny Elizabet, Anastasia, Fedde, Guus en Anne Veens maakten met het C-diploma hun Zwem-ABC compleet.

Afbeelding
Vier van de negen kinderen met hun zwemdiploma. | Foto: pr.