Tijdens het basketbaltoernooi bij Forwodians Bucks werd ook getraind tijdens de clinics. | Foto: pr.
Tijdens het basketbaltoernooi bij Forwodians Bucks werd ook getraind tijdens de clinics. | Foto: pr. Foto: pr.

Succesvol schoolbasketbaltoernooi

Voorhout n Ruim 70 kinderen uit de groepen 3 en 4 van de basisscholen in Teylingen meldden zich zaterdagmorgen bij De Tulp. Basketbalvereniging Forwodians Bucks organiseerde in samenwerking met de Combibrug clinics en wedstrijdjes 3 x 3 basketbal.

De jongste kinderen konden anderhalf uur lang basketbal gerelateerde spelletjes doen. Snelheid werd afgewisseld met behendigheid en samenspel.

Clinic

Om 11.00 uur kwamen de kinderen van de groepen 5 en 6 binnen stromen. Raoul Straathof, trainer bij BS-Leiden, deed een warming-up met de kinderen, waar het plezier vanaf straalde. Daarna speelden de kinderen hun 3 x 3 wedstrijden.

Tussendoor kregen de deelnemers een clinic rolstoelbasketbal van Ali Hasson, inmiddels een bekende rolstoelbasketballer. Eerst kregen de kinderen oefeningen in de rolstoel en daarna speelden zij een potje rolstoelbasketbal.

Groep 7 en 8

's Middags waren groep 7 en 8 aan de beurt. Ook zij kregen een geweldige warming-up van Straathof en een clinic van Ali en Jaap. Er werd gestreden om elke bal en voor iedereen was er na afloop een beloning.

Het toernooi kende geen echte winnaar, want Forwodians werkt graag volgens de STAR-waarden van de Nederlandse Basketbalbond. STAR staat voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect.


Ter Leede verliest en blijft in Hoofdklasse

Sassenheim n In de eerste ronde van de nacompetitie heeft Ter Leede na strafschoppen verloren van Ajax. Daardoor spelen de Sassenheimers ook volgend jaar in de Hoofdklasse.

Tijdens de heenwedstrijd, op dinsdag 29 mei in Amsterdam, werd het nog 2-0 voor Ajax, waardoor Ter Leede in de return op zaterdag 2 juni met minimaal 3-0 moet winnen om door te gaan naar de volgende ronde. Tot de rust staat het 0-0, maar vlak na de pauze zet Jesse Dingjan de thuisclub op 1-0. Als Jeffrey Bok in de 71ste minuut een penalty benut, staat Ter Leede in de totale score weer op gelijke hoogte.

Strafschoppen

In de rest van de wedstrijd scoren beide ploegen niet, waardoor een strafschoppenreeks de beslissing moet brengen. Na de 1-1 mist Ajax, waardoor Ter Leede op rozen zit. Siali en Dingjan benutten hun penalty en ook Ajax scoort mee (3-3). Door de misser van Verplancke komt Ajax weer op gelijke hoogte en zelfs op voorsprong. Ian van Otterlo mist de beslissende penalty voor de thuisclub.

Door het verlies strandt Ter Leede in de nacompetitie en speelt het ook volgend seizoen Hoofdklasse. Ajax gaat in de tweede ronde met Hoek uitmaken welke ploeg promoveert naar de Derde Divisie.