Ed van Dorp en Jan van de Kreeke zijn de nieuwe dubbelkampioenen bij TTV Sassem. | Foto: pr.
Ed van Dorp en Jan van de Kreeke zijn de nieuwe dubbelkampioenen bij TTV Sassem. | Foto: pr. Foto: pr.

Korfballers TOP hebben zicht op dubbel

Sassenheim n De korfballers van TOP/SolarCompleet kunnen ook in de veldcompetitie de landstitel winnen. De Sassenheimers versloegen in de laatste competitiewedstrijd DSC met 23-14 en plaatste zich voor de kruisfinale. Daarin is Fortuna uit Delft, eerder de opponent in de gewonnen zaalfinale, de tegenstander.

Bij TOP start juniore Milou Schuiling in de basis op de plek van Jet Hendriks. De thuisclub gaat goed van start en staat al snel 2-0 voor. DSC komt terug tot 3-3, waarna TOP opnieuw uitloopt naar 8-4. Sanne Jousma neemt de eerste helft haar ploeg op sleeptouw met drie goals en ook Schuiling scoort bij haar debuut. Ze wordt later vervangen door tweelingzus Julia. De gasten weten het gat te verkleinen tot twee doelpunten de ruststand is 11-9.

Na rust zet TOP een tandje bij en loopt eenvoudig uit naar 21-13. In de fase zijn topscoorders Nick Pikaar (7 doelpunten) en Mick Snel (6 doelpunten) belangrijk. De laatste tien minuten van de wedstrijd wordt er volop gewisseld. Lara Boonstoppel (stopt), Linda van der Zijden (naar Avanti) en Mart Hortensius (naar Fiks in Oegstgeest) krijgen na hun invalbeurt een publiekswissel. Ook voor Daniel Harmzen is het de laatste thuiswedstrijd. Hij stopt na dit seizoen en neemt na de zaaltitel in ZiggoDome, wellicht ook afscheid met de nationale titel op het veld. Daarvoor moet TOP eerst de kruisfinale winnen van Fortuna, de andere finalist in ZiggoDome. In die finale won TOP redelijk eenvoudig, maar in de halve finale voor het eigen thuispubliek zal Fortuna nog een keer willen winnen. De kruisfinale wordt op zaterdag 9 juni gespeeld in Delft. De winnaar staat op zaterdag 16 juni in de finale tegen PKC of Koog Zaandijk.


Dubbelspelkampioenen bij TTV Sassem

Sassenheim n Ed van Dorp en Jan van de Kreeke zijn de nieuwe clubkampioenen in het dubbelspel bij de tafeltennisvereniging TTV Sassem. Na een spannende voorronde die zij nipt op hun naam schreven, wisten zij in de finale aan het langste eind te trekken tegen het duo Hans van Mullekom en Ed Masselink. De derde plaats was voor het duo Marion van Roode en Theo van Ruiten, die in de strijd om het brons een maatje te groot bleken voor Nol van Steijn en Ruud Muller.