Wielrenner verongelukt

Sassenheim n Een racefietser is woensdagochtend 6 juni overleden, nadat hij is aangereden door een trein. Het ongeval gebeurde op de spoorwegovergang op de Rijksstraatweg in Sassenheim. Het slachtoffer is een 76-jarige man uit Valkenburg (Katwijk). Hoe de aanrijding kon gebeuren, is nog onbekend. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk. De politie roept mensen op die iets gezien hebben van de aanrijding zich te melden via 0900-8844.


Repair Café

Sassenheim n Het is op zaterdag 16 juni de laatste keer dat de Repair Café bijeenkomst in traditionele vorm wordt gehouden. Van 13.00 tot 16.00 uur kan iedereen terecht voor reparaties van huishoudartikelen, kleding en electronica.

Sinds het Repair Café in de JoJo ook doordeweeks drie dagen actief is, zijn de maandelijkse bijeenkomsten steeds rustiger geworden. Het is voor de organisatie de reden om deze derde zaterdag van de maand na de zomerstop een nieuwe invulling te geven. Gezien voor veel mensen de zaterdag de enige kans is om de JoJo te bezoeken, blijft het ook in de nieuwe vorm mogelijk om reparaties af te geven. Ook de weggeefwinkel is op zaterdag open.


Oproep: Botsing met fietser

Voorhout n De redactie ontving het volgende bericht van mevrouw E.M. van de Water (61).

"Op woensdag 6 juni ben ik rond 18.50 uur op de fiets in botsing gekomen met een andere fietser. Het gebeurde op het fietspad tussen de Kerkweg en het appartementencomplex Agneshove (voorbij de Boerhaavetuin) in Voorhout. Het was een harde klap, waarbij het hoofd van de tegemoetkomende fietser vol in mijn gezicht klapte. Ik ben met fiets gevallen en had een zichtbare bloedneus. De tegemoetkomende fietser, een stevige jongeman met donkerblond haar van ca. 20 jaar, was ook erg geschrokken en bood zijn excuses en hulp aan. Een andere dame hielp mij naar huis, de jongeman bracht mijn fiets, van het merk Batavus, naar het fietsrek bij het appartementencomplex.

Vanwege schade aan mijn fiets kom ik graag in contact met de bewuste jongeman. Contact opnemen kan via yolandevdwater@ziggo.nl."