Burgemeester Carla Breuer doopt de speciale nieuwe soort Agapanthus, die de naam Boerhaave heeft gekregen. De plant is gekweekt door Voorhouter Jan Zwetsloot. | Foto: pr.
Burgemeester Carla Breuer doopt de speciale nieuwe soort Agapanthus, die de naam Boerhaave heeft gekregen. De plant is gekweekt door Voorhouter Jan Zwetsloot. | Foto: pr. Foto: pr.

Boerhaave route

Voorhout n Het leven van Herman Boerhaave is samengevat in zijn eigen wandel- en fietsroute. Op zondag 10 juni is de route 'van de wieg tot het graf; langs het werk, de huizen en tuinen van Herman Boerhaave' officieel geopend door burgemeester Carla Breuer in de Boerhaavetuin in Voorhout. Ook doopte zij de plant 'Agapanthus Boerhaave'.

Nadat hij het informatiebordje bij de Tulpenboom in het Overbosch had onthuld, kwam Joep Derksen, voorzitter van de stichting Vrienden van het Overbosch, op de fiets uit Voorhout om de fiets-en wandelroute te overhandigen aan de burgemeester van Oegstgeest, Emile Jaensch. Hiermee werd symbolisch de route Voorhout - Oegstgeest in gebruik genomen. Ook in Leiden was een feestelijke bijeenkomst. De fietsroute langs diverse bezienswaardigheden is 26,1 en de wandelroute 1,4 kilometer. De route kost 3,25 euro is onder andere te verkrijgen bij de VVV Warmond en Primera Voorhout. Lees verder op pagina 13.