Wethouder Bas Brekelmans toost met voorzitters Hans Wingender (tweede van links) en René Vos (r) en de andere bestuursleden op het nieuwe tennispark. | Foto: MV
Wethouder Bas Brekelmans toost met voorzitters Hans Wingender (tweede van links) en René Vos (r) en de andere bestuursleden op het nieuwe tennispark. | Foto: MV Foto: MV

STV van oud naar nieuw

Sassenheim n "Het is eindelijk gelukt." Met die woorden openen voorzitters René Vos en Hans Wingender op vrijdag 8 juni het nieuwe tennispark van de Sassenheimse Tennisvereniging (STV). "Na acht jaar staan we hier, en daar zijn we onwijs trots op."

Negen nieuwe banen, een nieuw clubhuis én een nieuw logo. Bijna alles is vernieuwd bij STV na de verhuizing naar sportpark Roodemolen. Vos: "We zijn het avontuur acht jaar geleden aangegaan. Het was niet altijd makkelijk. Het project heeft meerdere keren stilgelegen. Als je het vergelijkt met een tenniswedstrijd, was het in alle sets een tiebreak".

De verhuizing van STV van de Parklaan naar de Roodemolen stond al jaren op de agenda. De club is de laatste vereniging die uit het Mennepark vertrekt. De vereniging en de gemeente moesten lang in onderhandeling over het nieuwe complex. Daarbij kwam dat er vanuit de omwonenden bezwaren waren. Mede daardoor is het nieuwe clubhuis lager geworden dan in het oorspronkelijke plan was geschetst. Toch is vereniging niet minder trots op het resultaat. Het clubhuis is even groot als het vorige, maar is wel duurzaam. Op het dak liggen 130 zonnepanelen. De banen worden verlicht door led-lampen. Het complex is gebouwd met 'nul-op-de-meter' als uitgangspunt. Ook is het tennispark goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

De negen nieuwe tennisbanen zijn voorzien van Topclay, waardoor er -in tegenstelling tot op het oude complex- 365 dagen per jaar getennist kan worden. Tot slot heeft de tennisvereniging ook het logo vernieuwd. Joost van Berge Henegouwen won de wedstrijd die was uitgeschreven onder leden, en zijn logo hangt nu bij ingang van het clubhuis en staat op de nieuwe kledinglijn.

Met de officiële opening is fase 1 van de nieuwbouw afgerond. In fase twee komen er nog twee banen, twee kinderbanen en een berging bij. Voor die twee tennisbanen moet de grond in de polder nog verworven worden. Daarvoor lopen de gesprekken met de eigenaren. De verwachting is dat fase 2 binnen twee tot drie jaar wordt opgeleverd. Tot die tijd mag STV ook nog gebruik maken van twee banen op het oude complex aan de Parklaan.