Gouden Zwaluw voor 'de Klink'

Regio n 'Metamorfose van een eentonige ontgrondingsplas naar een oase van natuur en landschap, waar educatie en recreatie hand in hand gaan en waar men - omringd door flora en fauna - tot een weldadige rust komt'. Dat is het oordeel van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) over de herinrichting van natuur- en recreatiegebied de Klinkenbergerplas..De herinrichting werd in 2015 gestart en dit voorjaar was de afronding van het project.

Op donderdag 7 juni nam wethouder Jos Roeffen voor de gemeente Oegstgeest een Gouden Zwaluw in ontvangst van VNC-directeur Jaap Dirkmaat. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje en een oorkonde.

De VNC reikt de Gouden Zwaluw uit aan personen of organisaties die zich ingezet hebben om de natuur in de straat, wijk of stad te bevorderen.


Pleinverkoop bij kringloop

Sassenheim n Op het plein van Kringloopwinkel Op Dreef (Kagerdreef 90) is op zaterdag 16 juni van 10.00 tot 16.00 uur weer de traditionele pleinverkoop. De nadruk zal liggen op het buitenleven met veel artikelen voor in de tuin, op het strand, vakantie en vrije tijd. Alle afdelingen verkopen extra veel zomerse artikelen. De totale opbrengst gaat uitsluitend naar goede doelen.


Kaagdrive

Warmond n Tijdens de Kaagweek staat ook de traditionele Kaagdrive op het programma. Op maandag 25 juni is het toernooi bij Dekker Sport (Veerpolder 14). De drive begint om 20.00 uur, deelnemers dienen om 19.45 uur aanwezig te zijn. Voor de hoogste zaalscore is een beker, beschikbaar gesteld door de Vereniging tot viering van Warmondse Feesten (VWF). Ook zijn er per lijn prijzen te verdienen. Voor iedere deelnemer is er ook een Kaags viooltje. Inschrijven kan tot en met 21 juni en kan alleen via marijke.van.leenen@hccnet.nl. Indien lid van de NBB, graag het lidnummer vermelden.


Spelletjesmiddag voor ouderen

Warmond n Ook dit jaar is er een spelletjes- en kaartmiddag voor senioren op donderdag 21 juni in Grand Cafe de Oude School. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met vrijwilligers van de Zonnebloem en de Warmondse Bond van Ouderen.

Er worden verschillende spelletjes aangeboden, zoals klaverjassen, pesten, sjoelen en rummikub. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankj, aangeboden door de Vereniging tot viering van Warmonds Feesten (VWF). Vanaf 14.00 uur is de inloop bij de Oude School en om 14.30 uur geeft Pieter Wassenaar, voorzitter VWF, het startsein.