Voor de 44ste keer is de Avondvierdaagse gestart

Voorhout n De Oranje Vereniging Voorhout organiseert van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 juni de 44ste editie van de Avondvierdaagse. Op vrijdag 15 juni is de muzikale intocht met St. Cecilia.

Iedere avond starten de 5 en 10 kilometer wandelingen vanuit het startvak op het parkeerterrein van sportpark 'Elsgeest'. Deelnamekaarten worden verkocht bij het Scoutinggebouw, nabij het startvlak, en kosten 4 euro.

Rolstoel

Vorig jaar was er voor het eerst een rolstoelavond en ook dit jaar is deze route op woensdag opgenomen in het programma. Tijdens deze rolstoelgeschikte route hoeven rolstoelgebruiker en begeleider slechts een dagkaart te kopen.

Intocht

Op vrijdag 15 juni is de laatste avond. Dan is ook de kidsloop, die is bedoeld om ook de allerjongsten enthousiast te maken voor dit evenement, zodat ze het jaar erop misschien alle avonden meedoen. Op deze laatste avond, worden er op het Raadhuisplein aan de finish bloemen verkocht bij de kraam van de Ladies Circle Voorhout. Hiermee wordt ook het goede doel gesteund.

Vanaf 20.00 uur is vanaf het Raadhuisplein de intocht van de deelnemers door het centrum van Voorhout onder begeleiding van muziekvereniging St. Cecilia.

VoorleesExpress

Elk jaar wordt door de OVV samen met de Ladies Circle gekozen voor een goed doel dat ondersteund gaat worden. Stichting VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar komt er een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen. Samen met de ouders wordt gezorgd dat taal- en leesplezier een vaste plek binnen het gezin krijgen.


Zwingo en Sterrenslag tijdens Kaagweek

Warmond n De Warmonder Kaagweek wordt gehouden van donderdag 21 juni tot en met zondag 24 juni. Het programma staat vol met oude en nieuwe onderdelen. Daarnaast zijn er op donderdag speciale optredens van onder andere Puur Classics en Barry Badpak en op zaterdag van coverband JeWelste. Buiten de kermis op de Baan vinden de meeste activiteiten plaats in en rondom park Groot Leerust.

Andere activiteiten zijn tobbetje steken, de Chris Krasfietstocht, Zwingo en Sterrenslag.

Warmondse Proeverij

Vorig jaar was het een groot succes in het park, een echte Warmondse Proeverij met Warmondse ondernemers die hun producten lieten proeven. Ook dit jaar zal er weer een Proeverij zijn op zaterdag 23 juni om 15.00 uur in het park.

Jeugd

Voor de jeugd zijn er weer volop activiteiten in het park. Op vrijdagochtend zijn daar de theatervoorstelling van 'Kijk haar nou'! en een pannatoernooi. 's Middags is het eieren gooien. Op zaterdag kunnen kinderen meedoen met de minizeskamp. Aanmelden kan met een eigen team, bestaande uit vier kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Inschrijven kan op de dag zelf in het park en deelname is gratis.

Pannatoernooi

Op zondag is het pannatoernooi voor 13 jaar en ouder met om 13.00 uur een optreden van voetbaljongleur Erik Borgman. Het toernooi begint om 11.00 uur.

Kaagweek Bosloop

Dit jaar is de traditionele hardloopwedstrijd Kaagweek Bosloop op zaterdagochtend 23 juni worden gehouden. Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 9.00 uur aan de Beatrixlaan. Daar zijn zowel start als finish). Inschrijven kan ook door een mail te sturen naar kaagweekbosloop@gmail.com.

De Warmonder Kaagweek wordt georganiseerd door de Vereniging tot Viering van Warmonds Feesten (VWF). Het complete programma is te vinden op www.vwf-warmond.nl.


Creatieve Textielmarkt

Warmond n De jaarlijkse textielmarkt is dit jaar op zondag 17 juni van 11.00 tot 16.00 uur rondom het pleintje bij de Pomp (Dorpsstraat 38).

Er zijn dit jaar 60 kramen met een breed aanbod aan textiele materialen en producten. Materialen om zelf te vilten, breien, quilten en borduren. Van bijzondere vezels, wol en garens, (quilt)stoffen, handgeverfde stoffen, Afrikaanse stoffen en interieurtextiel tot schapenvachten en mixed media materialen.

Daarnaast zijn er ook handgemaakte kleding, shawls, hoeden, tassen, quilts, viltwerk, sieraden, speelgoed, borduurwerk, textielcollages en textieldesign.

Er zijn demonstraties van onder meer spinnen, weven, vilten, quilten, zijde schilderen, ecoprints en indigo verven. Meer informatie op www.hetouderaadhuisvanwarmond.nl.