Mischa van der Sloot wint de Elsgeestercross. | Foto: pr.
Mischa van der Sloot wint de Elsgeestercross. | Foto: pr. Foto: pr.

Hoofdprijs Van der Sloot bij paardencross Voorruiters

Voorhout n De Rijverenging Voorruiters heeft zondag 10 juni de jaarlijkse paardencross gehouden. In zomerse temperaturen is een crosswedstrijd voor pony's en paarden verreden.

Dat de paardencross leeft blijkt wel uit het aantal deelnemers. Aan deze achtste paardencross deden maar liefst 60 combinaties mee. De deelnemers waren onderverdeeld in de categorieën: pony's laag, pony's hoog, paarden laag en paarden hoog. Voor de organisatie was de uitdaging des te groot omdat er twee starts per combinatie waren ingeroosterd. Hierdoor waren er dit jaar maar liefst 120 starts. Een hele klus voor de in totaal 35 vrijwilligers.

Los van de wedstrijden heerste er een ontspannen sfeer om en rond het parcours, het terras van clubhuis De Paardenbloem en het marktplein.

Parcours

Het parcours was dit jaar wederom opgebouwd uit natuurlijke hindernissen, zoals een waterpartij, een schatkist, een hooiberg, hooiruiven, tractorbanden, een bezembak, een stenen muur, een kasteel en kerk op het kerkenland, en zelfs een hindernis van wijnvaten en een paddenstoel met rood en witte stippen. Voor de ruiters een enorme uitdaging en voor de toeschouwers prachtig om naar te kijken.

Winnaars

In de diverse categorieën, waarin ook deelnemers van andere verenigingen, vielen in sportieve zin de Voorruiters dit jaar minder in de prijzen. In de categorie paarden laag ging de hoofdprijs naar Vera Klinkenberg met Salvadore. Zij wist een foutloos parcours te rijden en daarbij ook nog de exact de ideale tijd. Bij de categorie pony's laag ging hoofdprijs naar Naomi Schoneveld met haar pony Surprise. Bij de categorie pony's hoog ging de hoofdprijs naar Naomi Steenbergen met Zolan. Aan het einde van de dag wist Mischa van der Sloot namens St. Hubertus met zijn paard Flint de hoofdprijs te bemachtigen. Hij kreeg van burgemeester Carla Breuer en assistent Nick Verdel een paardendeken uitgereikt.