Burgemeester: 'Sluiten politiebureau bij mij onbekend'

Teylingen n Via een bron bij de politie heeft de raadsfractie van Trilokaal onlangs vernomen dat het politiebureau in Noordwijk wellicht dicht zou gaan. Het bureau in de buurgemeente verzorgt tevens het gebied van Teylingen.

Door Nico Kuyt

Door de sluiting zal de helft van Teylingen door Katwijk bediend gaan worden en de andere helft door Lisse. Het politiebureau en de brandweerkazerne in Noordwijk zouden reeds verkocht zijn, zo hield Frans van Swieten (Trilokaal) de raadscommissie Bestuur voor. Burgemeester Carla Breuer beaamde dat er binnen de politie een herijking plaatsvindt over het hele gebied van de Duin- en Bollenstreek over een nieuwe indeling in sterkte van de bezetting, maar daarover is nog absoluut geen besluit genomen. Een sluiting was haar niet bekend en wellicht afkomstig uit het ‚roddelcircuit', zoals zij het noemde. Daarnaast is er een politiepost in het Bestuurscentrum in Voorhout en eentje in de Gemeentewinkel in Sassenheim. Niettemin laat zij het nog even uitzoeken.


PvdA tegen subsidie aan ondernemersvereniging

Teylingen n Burgerraadslid Paul Witteman (PvdA) is tegen het geven van subsidie aan de Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) voor het houden van een enquête onder alle ondernemers binnen Teylingen om inzichtelijk te maken welke mogelijke rol een nieuw te creëren OV kan spelen.

B&W heeft onlangs besloten om een financiële bijdrage van 3.750 euro te verlenen voor de enquête. Het bestuur van de TOV zoekt naar een nieuwe ondernemersvereniging voor, en gedragen door, alle ondernemers van de gemeente. Het Ondernemersfonds (OFT) heeft een splitsing teweeggebracht waardoor een aantal zich scharen onder de Vrije Ondernemers Teylingen (VOT). De gemeenteraad besloot om voor 2018 met de financiering van het OFT te stoppen. Nu wil het nieuwe bestuur inventariseren welke behoeften er bestaan onder alle ondernemers en daarbij de VOT betrekken. Dat wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd bureau. De kosten hiervoor bedragen 7500 euro. „Het is de wens van het bestuur om goed na te gaan wat ze willen zijn als TOV en welke vorm de meeste ondernemers willen hebben. Misschien wel om als Warmond, Sassenheim en Voorhout apart door te gaan, of toch één TOV. Zij willen voorzichtig de harmonie en het goede gevoel weer terug krijgen. Die harmonie is voor de gemeente belangrijk. Omdat de gemeente voor een deel belanghebbende is vonden wij een bijdrage van de helft van de kosten voor de enquête redelijk", stelde wethouder Bas Brekelmans. Maar dat vond Witteman, zelf ondernemer, in de raadscommissie Bestuur, niet. Hij kon het zich nog wel voorstellen dat bijvoorbeeld een toneelvereniging die geen geld heeft door de gemeente zo wordt gesteund, maar niet een TOV die het zelf kan financieren. Hij vond dat eigenlijk 'geen stijl'. "Dat is dan uw mening", hield Brekelmans het kort. (NK)