Bruiloft in Sassennest zonder papiertje

Sassenheim n Raadslid Frans van Swieten (Trilokaal) is verbaasd. Naar wat hem ter ore kwam heeft er een wat illegale bruiloft plaatsgevonden in het Sassennest in Park Rusthoff. En de politie handhaafde niet. Hij stelde erover mondelinge vragen in de raadscommissie Bestuur aan burgemeester Carla Breuer.

Door Nico Kuyt

In het theehuis middenin het park wordt af en toe een bruiloft gehouden met een toestemming. Maar afgelopen maand was er een bruiloft die dat papiertje niet had. Ondanks de blijdschap van het nieuwe levensgeluk, waren enkele omwonenden die avond iets minder verrukt en klaagden bij de politie. Dat het niet via de juiste kanalen is aangevraagd is aan de handhavers bekend gemaakt, maar die wensten niet te in te grijpen in de feestvreugde. Van Swieten kan dat niet begrijpen, zo maakte hij bekend tijdens de openbare vergadering van de commissie. De burgemeester werd iets overvallen door zijn prangende vraag, wist ook niet hoe het voorval precies is verlopen en kende ook de afweging niet die de functionaris daar ter plekke heeft gemaakt, maar zegde toe het uit te zoeken.


Essen leggen het loodje

Teylingen n De essen in de gemeente hebben het zwaar. Een agressieve schimmel tast de bomen aan. Vooral het bosgebied op het recreatieeiland Koudenhoorn in Warmond is getroffen.

Door Nico Kuyt

In heel Nederland is 80 procent van de essen aangetast door de essentaksterfte. De ziekte is vanuit Polen onze kant opgerukt en sinds 2010 zich razendsnel in Nederland verspreid. Zij wordt veroorzaakt door een zeer agressieve schimmel waar helaas nog geen remedie tegen gevonden is.

Teylingen telt ruim 1500 essenbomen waarbij het merendeel is aangetast, waaronder een groot aantal op Koudenhoorn vanwege de natte groeiomstandigheden. Door deze ziekte is er een toenemend risico op uitbraken door stervende takken en een verminderde levensverwachting met als gevolg dat de gemeente het beheer van de essen opschroeft.

De komende jaren wordt er vaker gesnoeid en zieke bomen vroegtijdig vervangen als voorlopig het enige middel tegen de kwaal.


Boeken- en rommelmarkt voor Stichting Klimkoord

Sassenheim n Stichting Klimkoord houdt op donderdag 21 juni een boeken- en rommelmarkt, van 12.00 tot 17.00 uur in het pand waar eerder de ABN AMRO zat (Hoofdstraat 211). De boeken zijn te koop vanaf 50 cent. De opbrengst gaat naar stichting Klimkoord, die zich inzet voor mensen met Autisme en/ of AD(H)D.

Op 1 juli verhuist Stichting Klimkoord weer terug naar het oude pand aan de Kastanjelaan 1 in Sassenheim. Voor vrijblijvende informatie over ASS of AD(H)D zijn geïnteresseerden daar ieder donderdag welkom.

Op andere dagen kunnen zij een afspraak maken via chantalhos@klimkoord.nl.