Opknapbeurt voor 100 bruggen

Teylingen n De gemeente gaat nieuw leven inblazen in de ruim 100 bruggen die Teylingen rijk is. Een vorig jaar gehouden inspectie toont namelijk dat de veroudering sneller is gegaan dan wel verwacht.

Het treft met name de houten fiets- en voetgangersovergangen die gebouwd zijn tussen 1975 en 1990. Die moeten de komende vijf jaar opgeknapt worden om een nat pak te voorkomen. De oorzaak ligt in een achterstallig onderhoud door de gemeente. En daar hangt nu een prijskaartje aan. De inschatting is dat het zo'n 340.000 euro per jaar gaat kosten om de bruggen te verjongen. Dat komt de komende vijf jaar uit op een bedrag van bijna één miljoen euro. (NK)


Klachten over parkeren Charbonlaan

Sassenheim n Geluiden hebben de fractie van Trilokaal bereikt over het parkeren in de Charbonlaan door omliggende ondernemers op plekken waar ze niet horen te staan.

De fractie stelde hierover vragen in de afgelopen raadscommissie Bestuur. De Charbonlaan loopt vanaf Park Rusthoff naar het Gemeentekantoor. Door het parkeren van de ondernemers hebben vergunninghouders geen ruimte. Hiertegen wordt niet of nauwelijks opgetreden, zo stelde de fractie in de commissie.

Burgemeester Carla Breuer neemt het signaal mee. Indien ervan inderdaad sprake is, denkt zij eerst aan een voorwaarschuwing waardoor mensen hun gedrag inzien. Daarna kan wellicht een stap richting handhaving door de gemeentelijke BOA's worden gemaakt. (NK)


Park Rusthoff op zondag gesloten

Sassenheim n In verband met de jaarlijkse bijeenkomst van de vrijwilligers van Park Rusthoff is het park op zondag 24 juni vanaf 16.00 uur gesloten. Op maandag 25 juni is het park weer voor iedereen vanaf 8.00 geopend.