Evensong in Julianakerk

Sassenheim n Op steeds meer plaatsen in Nederland worden vespers gehouden in de stijl van de Anglicaanse kerk. Zo'n viering wordt een Evensong genoemd. Een Evensong is geen concert, maar het is voor muziekliefhebbers een genot zo'n muzikale eredienst bij te wonen. Op zondag 24 juni om 17.00 uur is een Evensong in de Julianakerk (Julianalaan 6).

Het is een viering die eenvoudig is van opzet, met gebeden, koormuziek en geliefde Engelse Liederen die de aanwezigen meezingen. In het Liedboek van de Kerken staan veel mooie liederen van Engelse oorsprong. Tijdens de viering heeft ook het orgel een heel belangrijke dragende functie. Canticum Vocale onder leiding van Ad de Joode zal zingen, Anton Doornhein, organist van onder andere de Hooglandse Kerk in Leiden zal spelen en ds. H. Betting is de voorganger.


Korting voor vroegboekers bij 't Onderdak

Sassenheim n Het nieuwe programma van theater 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a) is in mei gepresenteerd. Kaarten voor de voorstellingen, die vanaf september gepland staan, zijn al te koop. Tot zondag 1 juli profiteert het publiek van vroegboekkorting op cabaret-, muziek-, jeugdvoorstellingen. Ook worden passe-partouts voor de filmavonden verkocht. Het programmaboekje is al huis aan huis verspreid en momenteel op te halen in de bibliotheek of het gemeentehuis. Meer informatie en kaarten aanschaffen kan via www.hetonderdak.nl


Zuid-Hollands kampioenschap kussengevechten

Regio n De Rijneke Boulevard in Zoeterwoude organiseert op zaterdag 30 juni de tweede editie van het Zuid-Hollands kampioenschap kussengevechten, de Rijneke Open. Een hilarisch evenement waar zachte klappen vallen. De gevechten zijn tussen 12.00 en 16.00 uur op het midden van de winkelboulevard. Er wordt in vier categorieën gestreden: kids, mannen, vrouwen en (sport)teams (van 2).

Het wordt letterlijk een afvalrace. Doel is om elkaar van de balk te meppen met een kussen. Er zijn meerdere prijzen te winnen, waaronder een sponsorbedrag van 250 euro voor je (sport)team.

Deelnemers kunnen zich van te voren inschrijven via www.rijneke.nl/kussengevecht. Ook op de dag zelf kan nog ingeschreven worden tot 11.30 uur bij de kussengevecht-arena. De toegang is gratis.