Tim maakt een proefduik tijdens het festival. Meer foto's op www.deteylinger.nl. | Foto: MV
Tim maakt een proefduik tijdens het festival. Meer foto's op www.deteylinger.nl. | Foto: MV Foto:

Verenigingen 'laten zien wat ze doen' op Vrijetijd Festival

Sassenheim n Muziek klinkt in Park Rusthoff, kinderen schieten ballen door de korf, terwijl een paar meter verderop iemand naar de bodem van het zwembad duikt. Het Vrijetijd Festival op zaterdag 16 juni trok veel publiek, dat vooral kon ervaren wat de Teylingse verenigingen allemaal te bieden hebben.

"Laat zien wat je doet, dat was vooraf onze tip aan de deelnemende verenigingen," zegt Marian Kofoed. De medewerkster van Welzijn Teylingen organiseert het festival."Alleen in een kraam vertellen over jouw club, werkt niet. Bezoekers willen dingen kunnen doen of beleven. Dat is dit jaar erg goed gelukt." Bij korfbalvereniging TOP speelden de jeugdteams onderling wedstrijdjes en konden kinderen op de korven schieten. Rugbyclub The Bassets verzorgde clinics, bij badmintonclub Dynamo, volleybalclub VCS en basketbalvereniging Forwodians Bucks werd ook flink geoefend. Met hun deelnames konden de kinderen stempels verzamelen. Bij een volle stempelkaart lag een gratis ijsje klaar. Daarnaast vermaakten onder andere Adest Musica, Up2Stage en Pankras het publiek met optredens.

Publiekstrekker ieder jaar is de mogelijkheid om te duiken, georganiseerd door duikvereniging Het Onderwaterbos. "Het festival is voor ons dé kans om ons te presenteren," zegt Angelique Looijen. "Duiken is niet zo'n bekende sport, maar is prachtig om te doen in Nederland. In verenigingsverband is het ook nog eens heel erg gezellig," vertelt ze aan de rand van het zwembad dat speciaal voor het festival in het park is geplaatst. Tim (13) is daar met instructeur Olaf bezig met zijn proefduik. "Het is heel leuk," zegt de jongeling enthousiast. Maar of hij ook lid wordt? "Nee, ik blijf wel op voetbal."

Vorig jaar was het festival voor het eerst in het voorjaar, tegelijkertijd met de Harddraverij. Dat beviel, en dus werd ook dit jaar gekozen voor een lentefestival in het park en op het parkeerterrein bij de bibliotheek. Het daar geplaatste sportcourt kreeg wat minder aanloop, zegt Kofoed. "Vorig jaar liep dat wel, maar dit jaar helaas niet. De binding met het park was niet optimaal. Volgend jaar willen we daarom alle deelnemers in het park hebben. Dan kunnen bezoekers op één plek alles beleven."