Toneelhistorie nog maar enkele keer te zien bij HKV

Voorhout n De Historische Kring Voorhout houdt op zaterdag 30 juni tussen 11.30 en 12.30 uur weer een inloopochtend in het eigen kenniscentrum (Bonekruidstraat 13). Het is een van de laatste keren om de tentoonstelling 70 jaar Cultuur Verheft te bezoeken.

De expositie in de Foranholtezaal is ervoor alle (oud)leden, donateurs en belangstellenden van de in 1947 opgerichte toneelvereniging. De vele foto's, posters, oude uitnodigingen, toneelboekjes, leuke anekdotes en heel veel andere zaken zijn er te bezichtigen. Ook is aandacht voor de bijdrage die Cultuur Verheft door de jaren heen heeft geleverd aan onder andere de intochten van Sinterklaas, 1000 jaar Voorhout, de feesten in de Ruïne van Teylingen en theaterdiners.

Verder bij binnenkomst op het Raadhuisplein treffen bezoekers de vele voorwerpen uit het historisch verleden van het oude Voorhoutse gemeentehuis jaren 1906-1991.

Rechts in de Oosthoutzaal zijn het unieke aanwinsten uit de historie van Voorhout die gezien moeten worden. Verder kunnen bezoekers volop bladeren door de tientallen fotoboeken met duizenden foto's uit een ver en recent verleden. Ook de vele boeken in de boekenkasten zijn er om kennis te nemen van en over het historisch verleden van Voorhout, de bollenvelden, familiegeschiedenissen en boerderijen. Bestuursleden zijn aanwezig om bezoekers rond te leiden en vragen te beantwoorden. Ook is de recente aankopen van cultureel erfgoed Voorhout te bewonderen, zoals een schilderij van de Ruïne van Teylingen van de hand van de Sassenheimse kunstschilder Louis Dieleman uit een ver verleden.

Het bestuur is nog altijd geïnteresseerd in foto's en voorwerpen uit het historisch verleden van Voorhout. Bezoekers kunnen ze laten scannen of schenken. Aanmelden als lid van de HKV kan bij een van de aanwezige bestuursleden.

De volgende inloop is woensdag 11 juli van 14.00 tot 16.00 uur.