Groep 8c2 van de Achtbaan locatie Cluster genoot van een heerlijke kampweek op Texel. | Foto: pr/Barend Koper
Groep 8c2 van de Achtbaan locatie Cluster genoot van een heerlijke kampweek op Texel. | Foto: pr/Barend Koper Foto: pr./Barend Koper

De laatste weken in groep acht

Voorhout n Het is aftellen voor alle leerlingen van de groepen acht in Teylingen. Op vrijdag 13 juli begint de zomervakantie en nemen zij afscheid van hun basisscholen. Voorafgaand gaan veel klassen nog op kamp, om het schooljaar gezellig af te sluiten. De twee groepen acht van basisschool De Achtbaan deden dat op Texel. "Door een lekke band van de bus misten we bijna nog de boot," schrijven klasgenootjes Anne-Sophie en Diede. "Eenmaal aangekomen hebben we de huurfietsen opgehaald en zijn naar het kamphuis gefietst. Na het avondeten vertrokken we naar het bos voor een paar spannende spellen. Hierna werd er natuurlijk niet geslapen!". De volgende dagen bestonden uit ochtendgymnastiek van juf Martine, een uitstapje naar de Bonte Belevenis en een barbecue. Op de laatste dag zijn de klassen de Waddenzee opgegaan om garnalen te vangen. Na de pannenkoekenmaaltijd stond er nog een traditie op het programma: de bonte avond als waardige afsluiter van de basisschooltijd.


Jaarconcert Voorhouts Kamerkoor

Voorhout n Het Voorhouts Kamerkoor geeft op zaterdag 30 juni het jaarconcert in de Kleine Kerk (Aletta Jacobslaan 9). Het thema is 'Avond en Nacht'.

Tijdens het afwisselende concert worden allerlei liederen van verschillende componisten gezongen zoals Haydn, Pärt en Brahms. Alle liederen zijn geïnspireerd door het thema avond of nacht. De leiding is in handen van de dirigent Ilia Belianko. Organist/pianist Ere Lievonen begeleidt het koor.

De deuren van de kerk gaan open om 19.30 uur. Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 12,50 euro, jeugd en studenten betalen 5 euro. Kaarten reserveren kan door te bellen naar Lida Witteman: 0252-211 734 of 06-25590388.


Duo concert St. Matthias en Crescendo

Warmond n Harmonieverenigingen Crescendo Sassenheim en St. Matthias Warmond slaan op zaterdag 7 juli de muzikale handen ineen voor een duo concert.

Het publiek kan veel muzikaal plezier én ervaring verwachten. Zowel St. Matthias als Crescendo bestaan meer dan 100 jaar. Daarnaast delen zij hun passie en enthousiasme voor diverse muzikale genres, zoals pop en klassiek.

Het concert begint om 19.00 uur en wordt gehouden in Grand Café Restaurant Het Paviljoen (Koudenhoorn 3) in Warmond. Het Duo Concert is gratis te bezoeken en te beluisteren. Kijk voor meer informatie op www.crescendosassenheim.nl of www.stmatthias.nl.


Nieuwe overhemden voor De Bokken

Voorhout n Oud-prins Ron Kortekaas overhandigde op woensdag 20 juni het eerste overhemd met Bokkenlogo aan de secretaris Jan Pieter Bok van carnavalsvereniging de Bokken.

Ron en zijn vrouw Sandy vormden het afgelopen carnavalsjaar het prinsenpaar van Bokkendorp. Omdat zij het zo geweldig hebben gehad, wilden zij iets voor de vereniging terug doen.

Uitstraling

Tijdens de carnaval zijn het bestuur en de Raad van 11 herkenbaar door de steek, het zwarte pak, een strik, onderscheidingen en cape. Maar buiten het seizoen om kan het volgens tradities niet om in dit volle ornaat ergens aanwezig te zijn. Voor een betere uitstraling boden Ron en Sandy de vereniging op maat gemaakte overhemden aan. Naast Aannemersbedrijf Kortekaas hebben ook speciaaldrukkerij Bax en Melman Herenmode hun steentje bijgedragen.

Met de nieuwe in ontvangst genomen overhemden met Bokkenlogo kan de vereniging zich nu ook buiten het carnavalsseizoen representatief presenteren. | Foto: pr.

Jan Pieter Bok ontvangt het eerste overhemd uit handen van oud-prins Ron.