Negen baby-nijlgansjes zwemmen met hun moeder in de vijver aan de Linnaeuslaan. | Foto: pr./Fred Groot
Negen baby-nijlgansjes zwemmen met hun moeder in de vijver aan de Linnaeuslaan. | Foto: pr./Fred Groot Foto: pr./Fred Groot

Nieuw leven aan het begin van de zomer

Voorhout n De redactie ontving van lezer Fred Groot een mooie foto met deze begeleidende tekst: "En opeens waren ze daar, exact op de eerste dag van de zomer,veilig uitgebroed op het eilandje midden in de vijver aan de Linnaeuslaan in Voorhout, negen baby-nijlgansjes, ook wel Egyptische eenden genoemd, in het kielzog van moedereend."

Insturen

Heeft u ook iets bijzonders gezien? En wilt u de foto terugzien in de krant en/of op de website van De Teylinger? Stuur dan de foto (minimaal 500 KB en in .jpg) naar redactie@deteylinger.nl. Voor ons is het uiteraard handig om te weten wie of wat op de foto staat, waar de foto is genomen en wat er speciaal is aan het plaatje.


Kennismakingsles bij bridgeclub Sassem Troef

Sassenheim n Marianna Hiel, gediplomeerd bridgedocente en lid van onder andere bridgevereniging Sassem Troef geeft op dinsdag 4 september een kennismakingsles. Deelnemers leren wat bridge inhoudt en krijgen een aantal basiselementen voorgeschoteld. Met behulp van enkele proefspellen ervaren de deelnemers hoe het werkt. Karakter en imago van bridgen zijn de laatste decennia flink veranderd. Voor wie van spel houdt, is het leuk eens te ontdekken of de gedachten over de denksport nog kloppen met de realiteit.

Deze kennismaking is gratis. Op basis daarvan kunnen mensen beslissen of ze zich inschrijven voor de beginnerscursus. Die begint een week later en kost 85 euro, inclusief lesboek. De cursus omvat 14 avonden. Plezier en leren gaan bij de cursussen van Marianna altijd hand in hand. Na de cursus kunnen deelnemers moeiteloos instromen als lid bij Sassem Troef. De club heeft groepen voor alle niveaus.

De kennismakingsles is alleen, als duo of met en groep te volgen. De les is van 19.45 tot 22.15 uur en wordt gehouden in partycentrum De Oude Tol (Hoofdstraat 147) in Sassenheim. Voor meer informatie en aanmelding, neem contact op met Marianna Hiel via 06- 55725036 of leukbridge@kpnmail.nl.