Gaby de Lijster, voorzitter van Rotaryclub Voorhout, mag de cheques overhandigen aan Machtelt IJdo (l) en Hein Juffermans. | Foto: pr.
Gaby de Lijster, voorzitter van Rotaryclub Voorhout, mag de cheques overhandigen aan Machtelt IJdo (l) en Hein Juffermans. | Foto: pr. Foto: pr.

Cheques van Rondje Kunst

Voorhout n Twee cheques van ieder 250 euro zijn op donderdag 22 juni uitgereikt aan beeldend kunstenaar Machtelt IJdo en aan Hein Juffermans, voorzitter van Volksuniversiteit Teylingen. De bedragen zijn geschonken uit de opbrengt van Rondje Kunst Voorhout, dat op 11 maart werd georganiseerd door de Rotaryclub Voorhout.

Machtelt IJdo geeft schilderles aan volwassenen en kinderen. In 2016 heeft ze de bezoekers van de dagopvang in het ontmoetingscentrum Dementie (OCD) in Voorhout geportretteerd met houtskool, pastel en geschilderd met aquarel. Het bedrag van 250 euro wil Machtelt graag weer besteden aan zo'n project. De volksuniversiteit is een non-profit organisatie. Deelname aan Rondje Kunst vraagt veel tijdsinvestering van de coördinator en de docenten van de keramische afdeling.

De volgende editie van Rondje Kunst is op zondag 10 maart 2019.