Fietsers op turborotonde

Voorhout n Er is volgens raadslid Fons Welters (Trilokaal) een potentieel gevaarlijke situatie aan het ontstaan op de turborotonde bij de Nagelbrug door fietsers die niet de tunnel, maar de rotonde op fietsen.

Fietsers die uit Rijnsburg komen en naar Voorhout of richting Leiden willen, rijden namelijk vaak rechtdoor de rotonde op in plaats van via de aangelegde tunnel. Er staat aan deze zijde namelijk niet aangegeven dat je, komende vanuit Rijnsburg, linksaf moet slaan en het fietspad en tunnel moet nemen om zo veilig naar de overkant van de Leidsevaart te komen om vervolgens verder richting Voorhout of Leiden te fietsen. Welters heeft nu vragen aan B&W gesteld of er het voornemen is om iets te gaan doen aan deze situatie en op welke termijn. (NK)


'Groen' welkomstpakket nieuwkomers

Teylingen n De raadsfracties van GroenLinks, ChristenUnie en D66 willen dat de nieuwe inwoners van de gemeente bij hun inschrijving via het welkomstpakket informatie ontvangen over hoe zij hun steentje kunnen bijdragen op het gebied van duurzaam wonen, leven en ecologisch denken.

Zo worden de nieuwkomers op de hoogte gebracht dat duurzaamheid een speerpunt is in hun nieuwe gemeente. De drie fracties denken bijvoorbeeld aan het verrijken van het welkomstpakket met plastic afvalzakken voor de inzameling van plastic, hondenpoepzakjes, zaadjes voor een bloemrijke tuin en informatie over operatie Steenbreek, ecologische maatregelen, het scheiden van afval en Welzijn Teylingen. Verder kan B&W in gesprek gaan met de Teylingen Ondernemersvereniging over de mogelijkheid van het toevoegen van kortingsbonnen, papieren broodzak en over de deelnemers van Fairtrade- en Eerlijk Winkelen. In de komende vergadering gaat de gemeenteraad over het idee spreken. (NK)


Harddraverij

Warmond n De Warmondse harddraverij op de Herenweg is op zaterdag 7 juli. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur. Voor de kinderen zijn er springkussens en ze kunnen gratis deelnemen aan de kindertoto. Het deelnemersveld staat vanaf donderdag 5 juli op www.kortebaandraverijen.nl.