Afbeelding
Foto: pr.

TOV-enquête: 'Grootste uitdaging bedrijfsgroei'

Teylingen n Het interim-bestuur van de Teylingen Ondernemers Vereniging presenteerde op dinsdag 26 juni de resultaten van enquête onder ondernemers in Teylingen

De enquête die zij onder ruim 1000 ondernemers in de gemeente Teylingen heeft verspreid tussen 16 en 30 mei. Daarop reageerden in totaal 340 ondernemers: 189 uit Sassenheim, 104 uit Voorhout en 47 uit Warmond.

De 42 ondernemers die zich hadden aangemeld voor deze avond en werden in de zaal van Cheers! verwelkomd door interim-voorzitter Guy Seelen. Zij kregen vervolgens de resultaten en inzichten van Madeleine van der Steege, die vanuit het interim-bestuur de enquête heeft gecoördineerd en Lance Cosaert, hoofdonderzoeker van het Erasmus Centre for Business Innovation.

Guy Seelen noemde de respons op de enquête 'aanzienlijk'. "De resultaten geven duidelijk inzicht in wat ondernemers verwachten van een ondernemersvereniging: informatie waar het interim-bestuur mee uit de voeten kan in het proces van vernieuwing," aldus de TOV. Madeleine Van der Steege onderstreepte nog eens hoe belangrijk zorgvuldigheid is als je je als vereniging bezint op vernieuwing: "Verandering vraagt openheid en de moed om dingen anders te doen. Als interim-bestuur hebben we een bestuurstermijn van minder dan een jaar. Wij willen binnen die tijd een framework neerzetten voor een vereniging die handelt vanuit identiteit en betekenis. Niet vanuit persoonlijke belang en externe verwachtingen, maar vanuit het gemeenschappelijke belang van ondernemers in Teylingen".

Lance Cosaert, die vanuit het Erasmus Centre for Business Innovation de enquête heeft gecoördineerd en de resultaten heeft geanalyseerd, presenteerde vervolgens de resultaten van de enquête.

De enquêteresultaten geven inzicht in de achtergrond van de respondenten, de focusgebieden en knelpunten van de ondernemers en de behoeften die zij hebben op het gebied van een ondernemersvereniging. Wat opvalt: ondernemers beoordelen het lokale ondernemersklimaat op het gebied van regelgeving en lokale belastingen met een laag cijfer. De gemeente werd het best beoordeeld in Sassenheim.

De grootste uitdagingen van deze ondernemers omvatten bedrijfsgroei en regelgeving, maar die zijn per sector erg verschillend. Ondernemers willen van een ondernemersvereniging onder andere het uitwisselen van kennis en ervaring en het contact onderhouden met mede-ondernemers. Deze resultaten vormen een eerste stap naar verandering, groei, modernisering en beter kunnen begrijpen hoe de huidige vereniging kan voldoen aan een behoefte. De resultaten van de enquête fungeert als een katalysator om van verleden naar toekomst te gaan.

Madeleine Van der Steege: "Het bestaansrecht van ondernemersvereniging valt of staat met de capaciteit om ondernemers, los van hun sector of grootte, met elkaar te verbinden. Een ondernemersvereniging slaat een brug tussen ondernemers, de gemeente en andere overheidsinstanties. Met elkaar staan we sterk, zorgen we voor werk voor inwoners van onze gemeente en maken we elkaar als mede-ondernemers succesvol".

Het bestuur gaat aan de slag met de resultaten en gaat na de zomervakantie in gesprek met stakeholders om de structuur en inhoud van de vernieuwde ondernemersvereniging neer te zetten. Guy Seelen concludeert: "We willen voortbouwen op de fundering van de eerdere ondernemersvereniging en ervoor zorgen dat we met elkaar een relevante en op de toekomstgerichte ondernemersvereniging neerzetten".


Drone voor gelukkige winnaar bij Praxis

Zakelijk n Eric van de Craats uit Leiden is de winnaar geworden van de winactie van Bison en Praxis Megastore Leiderdorp. Hij ging naar huis met een drone ter waarde van 1699 euro.

De prijs werd op dinsdag 26 juni uitgereikt aan Van de Craats (op de foto in het midden) door Gijsbert Barentsen, rayonmanager Bison (rechts op foto), en Marco Straver, bedrijfsleider van Praxis Megastore Leiderdorp (links op foto).

Zonnetje

Marco Straver vond het een mooie actie van Bison. "Bij aankoop van Bison Poly Max producten maken mijn klanten kans op een prachtige drone. Dus naast de juiste Bison producten voor hun klus, kan ik ze nog eens extra in het zonnetje zetten met deze actie!".

Slagzin

De klanten konden de DJI Phantom 4 Pro winnen door mee te doen met de actie. Zij moesten de streepjescode van het Bison Poly Max product invullen en een slagzin zo origineel mogelijk afmaken.