Lars Flinkerbusch nieuwe directeur EBDB

Regio n Lars Flinkerbusch start op 1 september als directeur en bestuurder van de stichting Economic Board Duin- en Bollenstreek. Flinkerbusch volgt hiermee Marco van Lente op, die de afgelopen maanden deze functie ad interim heeft vervuld.

Lars Flinkerbusch is sinds begin 2015 algemeen directeur van Maastricht Marketing, bestuurder van Maastricht Convention Bureau en samen met Universiteit, Gemeente en bedrijfsleven initiator van Maastricht Brand Partners. In Maastricht heeft Flinkerbusch onder meer de transitie van een grote traditionele VVV naar een toekomstgerichte marketingorganisatie met eigen exploitaties gerealiseerd. Tussen 2011 en 2014 heeft hij leiding gegeven aan de publiek-private samenwerking Westland Marketing, waarbij hij tevens verantwoordelijk was voor een arbeidsmarktcampagne. Tot maart 2011 was Flinkerbusch directeur van Noordwijk Marketing en heeft het Noordwijk Regio Congresbureau en VVV Noordwijk/Holland Rijnland gereorganiseerd tot één organisatie.

Kansrijke regio

Flinkerbusch: "Ik ben verheugd dat ik een belangrijke bijdrage mag leveren aan de economie en de samenleving in de Duin- en Bollenstreek. Ik ga de Mestreechter Geis enorm missen maar ga samen met weer nieuwe partners vol overgave werken aan het versterken en stimuleren van de samenwerking in de sectoren Greenport, Toerisme, Zorg en Space / Tech. Ik zie ernaar uit om mijn opgebouwde kennis en ervaring in te zetten in deze prachtige en kansrijke regio."


Lisse blij met inspraak in ontsluiting naar A44

Lisse n Het college van Lisse is blij met het voorstel van Gedeputeerde Staten om samen met belanghebbenden en de betrokken overheden de ligging van het Duinpolderwegtracé bij Lisse nader uit te werken.

Het gaat hierbij met name om de ligging van de weg in de Rooversbroekpolder. "Wij hebben ons actief ingespannen voor deze inspraak en we zijn blij dat de provincies ons hierin tegemoetkomen", zegt wethouder in Lisse, Jolanda Langeveld. De Duinpolderweg moet een belangrijke bijdrage leveren aan het vergroten van de leefbaarheid in de kern Lisse. Nu loopt het verkeer in en om het dorp regelmatig vast. Wel wil het college dat er goed wordt geluisterd naar inwoners en ondernemers die te maken krijgen met de ontsluiting naar de A44. "Als college van B & W zijn wij ons bewust van de mogelijke gevolgen die het definitieve voorkeursalternatief kan hebben. Vooral de ligging van de weg tussen de 2e Poellaan en de A44 stuit nog op de nodige vragen", zegt Langeveld. "We zijn daarom begin dit jaar in gesprek gegaan met inwoners en ondernemers uit de Rooversbroekpolder. Gelukkig zien wij dat in het vorige week genomen besluit aandacht is voor het betrekken van de gemeente, inwoners én ondernemers. De komende tijd bekijken we dan ook met de projectorganisatie op welke wijze en op welke tijdstippen de bijdragen van betrokkenen kunnen worden ingebracht. Nu we het voorstel van Gedeputeerde Staten hebben vernomen, sturen we dan ook direct een brief naar belanghebbenden in de Rooversbroekpolder."

Duinpolderweg

Vorige week hebben gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland en Zuid-Holland het Voorkeursalternatief voor de Duinpolderweg vastgesteld. Zij kiezen voor een tracé dat is gebaseerd op de Hillegomse Zienswijze en het alternatief Midden, de variant langs de Oosteindervaart ten noorden van Hillegom.