De leerlingen van De Kinderburg wonnen de meeste wedstrijden en zijn kampioen. | Foto: pr.
De leerlingen van De Kinderburg wonnen de meeste wedstrijden en zijn kampioen. | Foto: pr. Foto: pr.

Kinderburg beste bij schoolkorfbal

Sassenheim n Het Trias-TOP schoolkorfbaltoernooi, gehouden op zaterdag 30 juni bij TOP/SolarCompleet, is gewonnen door basisschool De Kinderburg.

Na twee weken van training als voorbereiding op dit toernooi deden ruim 300 kinderen uit groep 3 tot en met 8 in 44 teams mee met het toernooi. Het hele programma werd in de ochtend gespeeld. Kinderen uit groep 1 en 2 konden 's ochtends meedoen aan een training die werd gegeven onder leiding van TOP kangoeroe-trainers. Er deden ruim 30 kinderen mee aan deze training. De korfballende kinderen, hun ouders, leerkrachten en overige supporters zorgden voor een gezellige sfeer op en rond het korfbalveld aan de Sportdreef.

De poulewinnaars waren Kinderburg 8, Kinderburg 7, Overplaats 4, Kinderburg 6, Kinderburg 5, Rank 2, Kinderburg 2, Springplank 3 en Startbaan 1. De prestigestrijd tussen alle scholen om de 34 jaar oude wisselbeker werd dit jaar geprolongeerd door de Kinderburg. Alle deelnemende kinderen kregen na afloop een medaille voor hun inzet. Ook werd door toernooisponsor Trias aan alle kinderen een ijsje uitgereikt.

Extra korfbaltrainingen

Kinderen die korfbal leuk vinden, maar nog geen lid zijn, kunnen tijdens de vakantie een email sturen naar tcjeugd@kvtop.nl met hun naam en geboortedatum. Zij kunnen aan het eind van of na de zomervakantie vrijblijvend een keer meetrainen of al aangeven dat ze lid willen worden. De kangoeroes van TOP (kinderen uit groep 1 en 2) trainen na de schoolvakantie elke zaterdag vanaf 1 september van 10.00 tot 11.00 uur. Iedereen is van harte welkom om eens vrijblijvend mee te trainen.


Haagse Ambtenaren SchietVereniging in de Bollenstreek bestaat 50 jaar

Teylingen n De Haagse Ambtenaren SchietVereniging schiet al bijna twintig jaar in Noordwijkerhout. Deze zomer bestaat de HASV vijftig jaar.

Hans Visser uit Voorhout is voorzitter. "Zes jaren geleden werkte ik op een van de ministeries in Den Haag en woonde net als mijn toenmalige chef in Voorhout. Dagelijks reisden wij met de trein op en neer toen hij mij eens voorstelde om mee te gaan op woensdagavond naar de Haagse Ambtenaren Schietvereniging, de HASV. Ik ben met Dick meegegaan en was snel verkocht. Het zal ooit met alleen maar ambtenaren begonnen zijn in Den Haag, maar dat is allang niet meer zo. De HASV heeft ook nooit een eigen clubgebouw gehad. Wij huren onze accommodatie sinds 1999 in Noordwijkerhout en schieten op de woensdagavond. Van onze leden is nog maar een heel klein deel echt zelf ambtenaar. Maar iets van de mentaliteit is wel gebleven. Onze leden zijn veelal rustige mensen van wie je niet verwacht dat ze lid zijn van een schietvereniging. Zij komen uit een groot gebied; van Wateringen tot Bennebroek, van Noordwijk tot Voorschoten en natuurlijk relatief veel uit de Bollenstreek."

Voor de meeste leden is het hun wekelijkse avondje uit. Ze komen binnen, nemen een kop thee of koffie. Praten even bij met elkaar. Ze zien elkaar tenslotte wekelijks. Daarna gaan ze individueel een uurtje schieten. Een aantal leden gaan daarnaast een paar zaterdagen per jaar samen op pad om mee te doen aan wedstrijden georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA). Ieder jaar eindigen ze in een paar disciplines in de top van Nederland.

Ook eens meekijken, meeschieten en de sfeer proeven op woensdagavond? Dat kan, maar wel even van te voren aanmelden via secretariaat@hasv.nl. Of kijk op www.hasv.nl.


Rein Stoel Nederlands kampioen vlinderslag

Voorhout n Rein Stoel (10) is tijdens het NK Minioren op zondag 1 juli Nederlands kampioen op de 50 meter vlinderslag geworden.

Op de 100 meter rugslag zwom hij naar het zilver. De zwemmer van de Columbiaan was met nog vijf clubgenoten naar Dordrecht afgereisd. Ook Tessa Hoogstraten, Charlene Ruiter, Sophie Adriaanse, Jamie Kenworthy en Boele Böhm zwommen mee en zorgden tijdens de in totaal 21 starts voor persoonlijke records en een flink aantal top tien noteringen. | Foto: pr.

De zes zwemmers van de Columbiaan bij het NK.