Stefan van Egmond, Robin Meijer en Johan Zagers. | Foto: pr.
Stefan van Egmond, Robin Meijer en Johan Zagers. | Foto: pr. Foto: pr.

Eerste zwarte band voor Kaizen

Voorhout n Robin Meijer is geslaagd voor zijn zwarte band examen, en is hiermee is de eerste judoka van sportschool Kaizen die zijn zwarte band haalt.

Als jongetje van zes stapte Robin op de mat bij Jan Barends, toen nog Barends Sport. Ondanks dat hij voor zijn studie naar Utrecht verhuisden, bleef Robin de judo trouw en reist hij nog elke vrijdag op en neer tussen huis en judo.

Na jarenlang de bruine band te hebben gedragen, vond hij het tijd om examen te gaan doen voor zijn zwarte band. Anderhalf jaar geleden startte hij deze lange weg onder begeleiding van trainer Johan Zagers. Vooral het kata (verplichte demonstratie van werptechnieken) moest veelal beoefend worden. Naarmate de tijd vorderde werd het kata steeds beter en gaf Robin zich op voor het zwarte band examen.

Op zaterdag 30 juni moest Robin, voor het oog van een driekoppige jury (allen vijfde dan en hoger) met zijn judo-partner Stefan van Egmond het kata demonstreren, vrije werptechnieken en grondtechnieken. Na een uitstekend examen was de jury het unaniem eens: geslaagd voor de zwarte band.