Vertegenwoordigers van St. Cecilia en de kinderboerderij ontvangen de cheques. | Foto: pr.
Vertegenwoordigers van St. Cecilia en de kinderboerderij ontvangen de cheques. | Foto: pr. Foto: pr.

St. Cecilia en Klaprooshof ontvangen cheques van Luchtkussen Festival

n Rotary Club Voorhout reikt 8.000 euro uit

Voorhout n Tijdens de vierde editie van het Singer-songwriter Zomeravondconcert heeft de organiserende Rotary Club Voorhout twee cheques uitgereikt. Het geld werd opgehaald met het Luchtkussen Festival.

Tijdens het concert krijgt aankomend talent de gelegenheid zich te presenteren voor een geïnteresseerd publiek. Even na 20.00 uur opende Ina Groen, speaker voor de avond, met een welkomstwoord het publiek op het kerkplein bij Bartholomeuskerk. Vervolgens kreeg wethouder Arno van Kempen de microfoon, als portefeuillehouder Kunst & Cultuur. Na zijn speech gaf hij het woord aan Ruud Neuteboom te geven. De voorzitter van Stichting Luchtkussen Festival Voorhout mocht een tweetal cheques overhandigen aan de vooraf vastgestelde goede doelen. Zo kreeg Marcel Floor met enkele leden van St. Cecilia een bedrag van 4.000 euro overhandigd voor de aanschaf van nieuwe uniformen voor het jongerenorkest, en voor een nieuwe tambour-maître stok. De tweede cheques ging naar mevrouw Smit en meneer Zagers, afgevaardigden van kinderboerderij De Klaprooshof. Zij ontvangen de gift als tegemoetkoming in de komende verbouwingskosten.

Ballads en pop

Na dit officiële gedeelte werd de spits afgebeten door Sydney Yeo met 'Liedjes uit mijn dagboek'. Gevolgd door Lynn van Werkhoven, die jazzy en folk ballads ten gehore bracht. Daarna was het de beurt aan Roskop. Inmiddels was het kerkplein volledig gevuld met publiek, wat na de voetbalwedstrijd op het WK, nog de moeite nam de laatste twee deelnemers te zien en horen, zoals de Voorhoutse broers Bastiaan en Tom van Ommen, studerend aan de Pop Academie in Utrecht. Het concert werd afgesloten door Koert Witteman. Hij speelde folk, pop en ballads.