Volgende week geen krant

Redactie n Ook De Teylinger gaat dit jaar weer twee weken op vakantie. Op woensdag 25 juli en op woensdag 8 augustus verschijnt de krant niet, op woensdag 1 augustus wel. Ook de andere weken vindt u de krant in de bus.

Ook een (pers)bericht of foto insturen? Dat kan, en wel naar redactie@deteylinger.nl. Onze deadline is iedere maandag om 12.00 uur voor de eerstvolgende editie. Berichten worden ook geplaatst op www.deteylinger.nl.


Puzzel keert na de vakantie terug

Redactie n Iedere week ontvangt de redactie weer veel goede puzzelantwoorden van enthousiaste lezers. Vanwege de zomervakantie staat er in de komende weken geen puzzel op deze pagina.

Vanaf woensdag 29 augustus kunnen puzzeliefhebbers hun hart weer ophalen. Dan is er ook een nieuwe prijs: de winnaar ontvangt twee gratis bioscoopkaartjes voor Cinema Floralis in Lisse.


Sterker naar de brugklas

Regio n Aanstaande brugklassers die op de basisschool zijn gepest of problemen ervaren in het contact met leeftijdsgenoten kunnen dit jaar opnieuw meedoen met de tweedaagse zomercursus 'Plezier op school', op 23 en 24 augustus aangeboden in Leiden en Lisse. Doel van de cursus is de jongeren te helpen om met meer plezier en zelfvertrouwen naar het middelbaar onderwijs te gaan.

Tijdens deze cursus komen de jongeren in een groep met leeftijdsgenootjes die ook voor het eerst naar de middelbare school gaan. In de groep vinden jongeren steun en erkenning bij elkaar. Door training in sociale vaardigheden staan zij steviger in hun schoenen en kunnen zij een goede start maken op de nieuwe school. Contact leggen met anderen is een belangrijk onderdeel van de cursus; Hoe zet je de eerste stap? Hoe begin je op je eerste schooldag een gesprekje in de pauze? Hoe houd je een gesprek op gang? Ook moeilijke situaties, zoals omgaan met pesterijen, komen aan bod in de cursus. De twee cursusdagen op 23 en 24 augustus duren op beide locaties van 9.00 tot 16.15 uur. Voorafgaand is een ouderavond. Aanmelden via: 071-8908888 of mail naar preventie.kinderenenjeugd@rivierduinen.nl.