Honderd procent geslaagd voor IB-examen

Sassenheim n Alle 29 leerlingen van de zesde klas van het tweetalig vwo van het Rijnlands Lyceum Sassenheim zijn geslaagd voor hun examen International Baccalaureate 'English Language & Literature'. Dat werd op vrijdag 6 juli bekend gemaakt. Het examen dat ze hiervoor in de meivakantie aflegden bestond uit verschillende onderdelen zoals mondelinge examens, creatieve schrijfopdrachten en schriftelijke examens.

In oktober zullen zij nog een keer naar school komen om hun certificaat voor hun IB-English feestelijk in ontvangst te nemen. "Dat iedereen uit de klas is geslaagd en ook nog eens prima heeft gescoord, daar ben ik enorm trots op", zegt Mirjam Vijlbrief, coördinator van het IB-examen. "Nu zijn de zes jaar tweetalig onderwijs op het Rijnlands Sassenheim echt voor hen afgerond."

De pas geslaagden ontvangen het certificaat van de International Baccalaureate Organisation, de organisatie die het Engelse IB examen afneemt. De IBO is gevestigd in Geneve en is het Ministerie van Onderwijs voor internationale scholen over de hele wereld.


HJB heeft plek voor nieuwe bridgers

Warmond n De gezellige senioren-bridgeclub Het Juiste Bod staat weer open voor nieuwe leden en invallers. Ook beginnende bridgers zijn welkom. Er wordt gespeeld met 10 tafels en er zijn 6 ronden. Zónder A, B of C lijn (en zonder klok). Er wordt vooral gespeeld voor het plezier, met in de pauze een kopje koffie of thee met een koekje. De spellen worden gespeeld op de woensdagmiddag, van 13.00 uur tot 16.30 uur. Het seizoen begint op de eerste woensdag in september. De afsluiting is met een einddrive op de laatste woensdag in april.

De bridgemiddagen zijn in Het Trefpunt (Herenweg 80). Ook wie zich beschikbaar wil stellen als invaller, is van harte welkom. Meer informatie? Bel dan naar Lia Steenvoorden 0252-213935 of Alfred Claassen, tel.071-3010870. Mailen kan ook, doe dat naar ton.steenvoorden@ziggo.nl.


Krant online

Redactie n De Teylinger is ook online te vinden. Kijk voor meer nieuws op www.deteylinger.nl.