Nicoline Heemskerk en Hans Oudshoorn overhandigen de eerste tas aan mevrouw Leemans-Van Nispen tot Pannerden. | Foto: pr.
Nicoline Heemskerk en Hans Oudshoorn overhandigen de eerste tas aan mevrouw Leemans-Van Nispen tot Pannerden. | Foto: pr. Foto: pr.

Bijzondere boodschappentas

Warmond n Warmond heeft sinds deze week een eigen boodschappentas, met daarop het ooievaarsnest, de lakenvelders en Landgoed Oostergeest.

Wie langs de Herenweg fietst, komt standaard langs het Ooievaarsnest. Hoe vaak zie je toeristen niet even stoppen om naar dit mooie tafereel te kijken. Ook menig Warmonder houdt in het voorjaar goed in de gaten wanneer de koeien weer het land in komen, de ooievaars jongen krijgen en het beeld weer compleet is. Des te leuker is het dat dit beeld gekozen is door Nicoline Heemskerk om te vereeuwigen in één van haar tekeningen. Nicoline tekende al eerder Warmondse plaatjes op onder andere bekers en een blik met stroopwafels.

Afgelopen vrijdag overhandigde Hans Oudshoorn van Albert Heijn Warmond, waar de tas ook te koop is, het eerste exemplaar van de big shopper en koeltas aan mevrouw Leemans-Van Nispen tot Pannerden. Met het ooievaarsnest, de Lakenvelders en Landgoed Oostergeest op de achtergrond is dit een herkenbaar beeld voor veel Warmonders en bezoekers van Warmond.


Workshop vloggen in de bibliotheek

Teylingen n De zomervakantie is begonnen, dus nodigt de Bibliotheek Bollenstreek alle kinderen uit om te komen zomerklooien in de bieb. In juli zijn leuke kinderactiviteiten en workshops.

De workshop vloggen begint met een introductie, mediawijsheid en inspirerende voorbeelden. Hierna gaat iedereen zelf aan de slag met het maken van een vlog. In groepjes worden onderwerpen gekozen en bedacht wat ze wel of juist niet willen delen. Natuurlijk wordt de vlog echt gefilmd en uiteindelijk gemonteerd. Op donderdag 26 juli van 9.30 uur tot 11.00 uur in de bibliotheek in Sassenheim. Deze workshop is voor kinderen van 9 tot 14 jaar. Meedoen kost 5 euro voor leden en 6 euro voor niet leden. Kaarten zijn te koop via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Augustus

In augustus zijn workshops bij de Jeugdnatuurwacht en in het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn. Meedoen is gratis, reserveren via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Voorlezen

Op 18 juli, 25 juli, 1 augustus, 8 augustus, 15 augustus en 22 augustus wordt voorgelezen, van 14.30 uur tot 15.30 uur in de bibliotheek in Voorhout. Deze activiteit is voor kinderen van 4 tot 7 jaar. De entree is gratis.

Op 22 juli, 12 augustus en 19 augustus tussen 15.00 en 16.00 uur bij de strandbieb op Koudenhoorn in Warmond.


Feesttoeters sluiten af op Zwarte Cross

Teylingen n Dweilorkest De Feesttoeters stond afgelopen weekend voor het eerst in het bestaan bij de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Tijdens de 22ste editie van dit druk bezochte festival hebben de heren meerdere optredens verzorgd op het festivalterrein en rond de crossbaan.

Het orkest verzamelde op zaterdagochtend in Sassenheim. Na een voorspoedige reis werd Lichtenvoorde bereikt en was het feest niet meer te missen. Waar Lichtenvoorde een normaal bescheiden plaats is in Gelderland met nog geen 13.000 inwoners, trekt de Zwarte Cross jaarlijks veel bekijks met ongeveer 220.000 bezoekers uit het hele land en daarbuiten. Het prachtige weer in combinatie met het in grote getale aanwezige publiek zorgden voor de perfecte omstandigheden voor een viertal geslaagde optredens.

Succesvol half jaar

Het optreden op de Zwarte Cross was voor De Feesttoeters een mooie afsluiter van een druk en succesvol half jaar waarin de muzikanten meerdere prijzen gewonnen hebben. Naast een tweede plaats op de Bemmelse Dweildag en een eerste plaats op het Notenkrakers Zomerfestival in Zevenbergen werden de heren bij de prestigieuze Dweilorkestendag Groenlo, een jaarlijks terugkerend festival op Hemelvaartsdag, beloond met zowel de eerste prijs als de publieksprijs.

Na deze reeks mooie optredens blijven de instrumenten voorlopig even in de koffers en gaan ook De Feesttoeters genieten van de vakantie. Daarna staan er weer een aantal optredens op het programma.

De Feesttoeters bij de Zwarte Cross.| Foto: pr./Marco Lobeek