June van Westing in actie voor Nederlands Team U16. | Foto's: pr.
June van Westing in actie voor Nederlands Team U16. | Foto's: pr. Foto: pr.

Hockeyster June van Westing met Nederlands team in Ierland

Voorhout n Hockeyster June van Westing is deze week actief met Nederland U16 tijdens het zeslandentoernooi in het Ierse Cork.

Na de verschillende stages tijdens Pasen en Pinksteren, heeft de selectie van Nederland U16 vanaf 25 juni tot en met 12 juli intensief getraind. Naast de drie dubbeltrainingen bij Kampong in Utrecht, waren er ook twee stages; twee wedstrijden tegen België (in Breda en Anderlecht) en twee wedstrijden tegen Duitsland (in Keulen).

Op 28 juni hoorde Van Westing dat zij door de bondscoach in de nationale selectie is opgenomen (op de foto onder staat ze rechtsboven). Met deze selectie heeft de hockeyster uit Voorhout, spelend bij HDM in Den Haag, de verdere trainingen en stages doorlopen.

Van Westing maakte in november 2017 haar debuut in Nederlands meisjes B. Ze begon haar hockeycarrière in de F'jes en E'jes bij MHC Voorhout. In maart van dit jaar won ze de Talentenprijs bij de uitreiking van de Sportprijzen Teylingen.

Toernooi

Tot en met 21 juli is de Voorhoutse in Ierland. De eerste twee wedstrijden tegen Ierland en Duitsland zijn inmiddels gespeeld. Op woensdag 18 juli speelt Nederland U16 om 11.00 uur tegen Belgie. Op donderdag 19 juli is om 12.00 uur de wedstrijd tegen Engeland. Op zaterdag 21 juli is Spanje de tegenstander. Die wedstrijd begint om 11.00 uur.

Afbeelding