Op zoek naar een nieuwe liefde of gewoon aangenaam gezelschap voor uitjes of andere leuke dingen? | Foto: archief
Op zoek naar een nieuwe liefde of gewoon aangenaam gezelschap voor uitjes of andere leuke dingen? | Foto: archief Foto: pr

Liefde of vriendschap: nieuwe ronde speeddaten voor 60-plussers

Regio n Door scheiding of door het overlijden van de partner zijn er in de Bollenstreek heel wat senioren die alleen zijn. Veel van deze senioren willen graag de rest van hun leven nog met iemand anders delen en hebben behoefte aan georganiseerde ontmoetingsmomenten. Welzijn Teylingen en Welzijn Noordwijk organiseren samen op zaterdag 29 september de derde speeddatebijeenkomst voor 60-plussers in de Bollenstreek.

Naast de samenwerking met Welzijn Noordwijk is er voor gekozen om het ontmoeten voor 'activiteitenmaatjes' te laten vervallen. Deze mogelijkheid zal in de toekomst op een andere manier georganiseerd gaan worden. Dit keer kunnen deelnemers zich alleen inschrijven voor het echte speeddaten.

Korte gesprekken

Tijdens het speeddaten kunnen inwoners van de Bollenstreek, die op zoek zijn naar een nieuwe liefde of een goede vriendschap, elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Het ontmoeten gebeurt aan de hand van korte gesprekken die één op één plaatsvinden. Na ongeveer zeven minuten wordt er gerouleerd zodat de deelnemers de kans krijgen om iedereen te spreken. Wie weet gaan ze aan het einde van de dag naar huis met het telefoonnummer van die nieuwe liefde of goede vriend(in).

Aanmelden

De speeddatemiddag is op zaterdag 29 september van 14.00 tot 17.00 uur in Noordwijk. Om de locatie discreet te houden ontvangen deelnemers na aanmelding de definitieve locatiegegevens. Deelname bedraagt 12,50 euro per persoon. De betaling wordt vooraf voldaan door middel van een automatische incasso.

Aanmelden kan tot 1 september via de website (onder 'agenda') van Welzijn Teylingen: www.welzijnteylingen.nl. Lukt het niet om via de website aan te melden, dan kan dit ook telefonisch via Welzijn Teylingen: 0252 231805.

Maximaal aantal deelnemers

Om het klein te houden kunnen er maximaal 48 deelnemers inschrijven. Overige inschrijvingen komen op een wachtlijst en bij voldoende belangstelling wordt er eind november een tweede bijeenkomst georganiseerd.

Voor meer informatie over het speeddaten, neem contact op met Laura Methorst van Welzijn Teylingen via 0252 231805.


Ook de peuters hebben vakantie

n Juf Jacqueline neemt afscheid tijdens eindfeest

Voorhout n Juf Jacqueline Schoneveld heeft op vrijdag 13 juli afscheid genomen van peuterschool de 3Kernen tijdens het eindfeest.

Om de zomervakantie in te luiden waren alle peuters feestelijk gekleed en hadden zij een mooie hoed opgekregen. Tijdens het feest bij de Achtbaan aan de Beukenrode, werden spelletjes gespeeld en geknutseld.

Het feest had een dubbele lading voor Jacqueline, want na zestien werkjaren nam ze afscheid van 'haar' peuters. Het bracht een dubbel gevoel mee, vertelt ze. "Ik ben iedere dag met plezier naar mijn werk gegaan. De leeftijd van de peuters is zo mooi om mee te werken. Ze leren en ontwikkelen zich razend snel in de twee jaar dat ze op de peuterschool spelen. Het was heel leuk om daar deel van uit te maken en iets in te kunnen betekenen." Dat zij in alle jaren een betrokken leidster is geweest wordt duidelijk als zij spreekt over alle kinderen die bij haar hebben gespeeld. "Ik weet nog steeds van de kinderen en pubers die ik weleens tegen kom in het dorp of ze graag knutselden, graag liedjes zongen of bijvoorbeeld bang waren voor ballonnen."


Met het afscheid en het zomerfeest is de vakantie voor de peuterscholen de 3Kernen van start gegaan. Alle peuters zijn vanaf maandag 27 augustus weer welkom om te komen spelen.

'Als ik nu pubers tegenkom, dan weet ik nog of ze graag knutselden of bang waren voor ballonnen'

Leontine de Jong, locatiehoofd 3Kernen, en Jacqueline Schoneveld. | Foto: pr.