Afbeelding
Foto:

Grootste natuur- fotowedstrijd van Nederland

Regio n De Wadden, Betuwe, het Haringvliet, de uitgestrekte Nederlandse duinen en de eigen achtertuin, dat zijn dé natuurfoto-hotspots van Nederland. De ideale plek om de perfecte natuurfoto te maken. De grootste natuurfotografiewedstrijd van Nederland, de WWF Frans Lanting Photo Award is weer gestart.

"Natuurfotografie begint met heel goed en vol verwondering kijken naar de wereld om je heen'', aldus Frans Lanting. "Wat zie je echt? Wat betekent dat? En kun je dat in één beeld vangen? Dat is voor mij natuurfotografie."

Deelnemers kunnen tot 10 september hun mooiste natuurfoto's insturen naar wwf.nl/photoaward. Uiteraard kunnen dit ook foto's van buiten Nederland zijn. De WWF-Frans Lanting Photo Award kent drie leeftijdscategorieën: kinderen t/m 11 jaar, jonge talenten tussen 12 en 17 jaar en volwassenen. De hoofdprijs is een fotoreis naar een WWF-project in Zambia en de prestigieuze WWF-Frans Lanting Photo Award. De winnaars worden aan het einde van dit jaar bekend gemaakt.


Keurmerk Gerto

Voorhout n De vestigingen Berkhout in Lisse en Gerto in Voorhout hebben het PREZO-keurmerk behaald. Dit is een bevestiging van de kwaliteit van zorg. Angela Schubert, locatiemanager Gerto: "Wat de auditor specifiek noemde was de open sfeer bij bewoners, mantelzorgers en medewerkers om te vertellen over Gerto. Daarnaast waren ze erg te spreken over de ervaren collegialiteit onder medewerkers en vonden ze de audit zeer gedegen voorbereid".


Donatie voor VoorleesExpress

Regio n De VoorleesExpress heeft vorige week 9.500 euro geschonken gekregen van de Rotaryclub Oegstgeest e.o. Het geld werd opgehaald tijdens de vierde editie van het Oegstgeester Dictee. Dec VoorleesExpress functioneert binnen de bibliotheken van de Bollenstreek als stimulator van meer leesplezier bij taalarme gezinnen. Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer bij hen thuis om het lezen te integreren in hun gezin. De VoorleesExpress zoekt steeds vrijwilligers. Informatie en aanmeldingen via voorleesexpress.nl/locatie/view/Bollenstreek.

Op de foto, v.l.n.r.: Hans Portengen, directeur bibliotheken Bollenstreek, Harry Theuns, voorzitter dicteecommissie Rotaryclub Oegstgeest, Elvira Vis, projectleider VoorleesExpress Bollenstreek.