Huisartsenpost blijft open

Voorhout n De huisartsenpost aan de Rijnsburgerweg in Voorhout blijft gewoon open. Eerdere geruchten over een mogelijke sluiting waren onjuist, melden de Doktersdienst Duin- en Bollenstreek (DDDB) en de Stichting Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland (SHR).

De DDDB en SHR verzorgen samen de huisartsgeneeskundige spoedzorg in de regio Duin- en Bollenstreek-Leiden-Alphen aan den Rijn. In december van vorig jaar werd door diverse media gemeld dat de aan het einde van 2018 de post mogelijk dicht gaat. "Deze geruchten zijn onjuist," schrijft de DDDB in een persbericht. "De DDDB en de SHR gaan de komende maanden verschillende scenario's uitwerken. Van elke denkrichting wordt een risico-, impact- en haalbaarheidsanalyse opgesteld. De kwaliteit en bereikbaarheid van de zorg blijft vanzelfsprekend voorop staan. De herinrichting zal voornamelijk betrekking hebben op de zorg in de nacht. De ketenpartners, zoals de ziekenhuizen, ambulancezorg, GGZ, thuiszorg worden hierbij betrokken. Dit geldt ook voor patiƫntenorganisaties, cliƫntenberaad, gemeenten en zorgverzekeraars." De herinrichting is nodig vanwege een tekort een ondersteunend personeel, zoals doktersassistenten. Ook is er een toename van complexere zorgvragen, onder andere omdat mensen ouder worden en langer thuis blijven wonen.

Een definitief besluit over de spoedeisende huisartsenzorg in de regio wordt voor 1 november genomen. De organisaties benadrukken nogmaals dat geen enkele post gaat sluiten.


De redactie gaat met vakantie

Redactie n De Teylinger gaat ook dit jaar weer twee weken op vakantie. Volgende week woensdag (in week 30) verschijnt er daarom geen krant. In week 31 maken we een dunne editie en in week 32 valt er vervolgens weer geen krant op de mat. Vanaf week 33 zitten we weer in onze reguliere frequentie. Nog even op een rijtje:

Woensdag 25 juli: geen krant

Woensdag 1 augustus: wel een krant

Woensdag 8 augustus: geen krant

Vanaf 15 augustus weer wekelijks De Teylinger in de bus.

Ook een (pers)bericht of foto insturen? Dat kan naar redactie@deteylinger.nl. Onze deadline is iedere maandag om 12.00 uur voor de eerstvolgende editie. Meer nieuws staat ook op www.deteylinger.nl.