Warmond wil Keurmerk Veilig Ondernemen

Warmond n De kern Warmond gaat meedingen naar het verkrijgen van de sterren van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). De verwachting is dat de eerste ster in 2019 behaald zal worden.

Het keurmerk KVO is ontwikkeld om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen. Sassenheim en Voorhout behoren inmiddels tot de gelukkigen die een KVO met ster hebben. Hoe het nu zat met Warmond, was wat CDA-raadslid Reny Wietsma zich afvroeg en stelde hierover vragen aan B&W. In een antwoord geeft B&W aan dat, samen met de citymanager John van der Tol, de gemeente bezig is met het samenstellen van een werkgroep. Deze start na de zomer, medio september, en bestaat uit vertegenwoordigers van de politie, brandweer, gemeente, citymanager, ondernemers en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Van daar uit wordt concreet naar de invoering van het KVO Warmond gewerkt. Als eerste stap staat een nulmeting op de rol waaruit vervolgens maatregelen naar voren komen. "Dit KVO is evenwel anders dan de reeds actieve KVO's van Sassenheim en Voorhout. De afwijking zit hem in de combinatie van winkels, recreatie, horeca en bedrijventerrein", zo geeft B&W aan en ziet uit naar de eerste ster in 2019. (NK)


Volgende week geen krant

Redactie n De Teylinger is ook dit jaar weer twee weken op vakantie. Volgende week woensdag (in week 32) verschijnt er daarom geen krant. Vanaf week 33 zitten we weer in onze reguliere frequentie. Vanaf 15 augustus valt De Teylinger weer wekelijks op de mat.

Ook een (pers)bericht of foto insturen? Dat kan naar redactie@deteylinger.nl. Onze deadline is iedere maandag om 12.00 uur voor de eerstvolgende editie. Meer nieuws staat ook op www.deteylinger.nl.


Check het zwemwater

Regio n Waar is de waterkwaliteit goed en waar moet je uitkijken voor bijvoorbeeld blauwalg? Ga naar www.zwemwater.nl en bekijk de actuele stand van zaken. In deze regio zijn blauwalgwaarschuwingen afgegeven voor 't Joppe en de Klinkenbergerplas.