Arie van Zuijlen en Nel van Zuijlen-van den Nouland worden gefeliciteerd door burgemeester Carla Breuer. | Foto: Piet van Kampen
Arie van Zuijlen en Nel van Zuijlen-van den Nouland worden gefeliciteerd door burgemeester Carla Breuer. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Diamanten bruidspaar: 'Elkaar altijd aanvullen'

Sassenheim n Op 20 juli 1958 is het alweer zestig jaar geleden dat Arie van Zuijlen (87) en Nel van Zuijlen-van den Nouland (86) elkaar eeuwige trouw beloofden. Geen loze belofte, want op vrijdag 20 juli vierden zij het jubileum van die bijzondere dag in hun leven.

Door Piet van Kampen

Arie is een geboren Noordwijker en Nel zag in Sassenheim het levenslicht. Het destijds jeugdige stel ontmoette elkaar op de dansvloer in het voormalige KSA gebouw in Sassenheim. "Er was direct een klik," weet de bruid nog maar al te goed. Er volgde een afspraak op de stenen brug bij de Zandsloot, maar Arie maakte toen geen beste beurt door een half uur te laat te komen. "Ach ik bleef toch maar op hem wachten," lacht Nel.

De beloning voor het wachten betaalde zich een paar jaren later uit in hun huwelijk. In de middaguren met z'n allen naar Kraantje Lek en 's avonds feesten in De Oude Post. Arie en Nel werden de gelukkige ouders van Marga, Jan, Coen, Fred en Annelies. Hun leven werd ook verrijkt met zeven kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Blauwe Tram

De eerste jaren woonde het paar boven de textielwinkel van De Haas. Daar kwamen de eerste drie kinderen ter wereld. Vervolgens verhuisde het gezin naar de Baanbrekersweg, waar zij het grootste deel van hun leven woonden. Daar werd het gezin compleet met nog twee kinderen. Arie verdiende de kost als conducteur op de Blauwe Tram. Toen deze uit het straatbeeld verdween stapte hij als conducteur op de bus en later kroop hij ook achter het stuur. Tot aan zijn pensioen een NZH-man in hart en ziel.

Speeltuin Bijdorp

Het paar woonde pal naast speeltuin Bijdorp en dat werd hun tweede stekkie. Jarenlang was Arie er bestuurslid en verzorgde er evenementen samen met Nel. "Als ik nu mensen tegenkom die als kind bij mij hebben gespeeld, noemen ze me nog steeds 'ome Arie'," glimlacht de bruidegom. Vanwege zijn verdiensten voor de speeltuin en de KBO werd hij koninklijk onderscheiden. Nel was creatief met kaarten maken en leerden anderen ook dit kunstje. Rijnreizen en een trip naar Canada waren voor hen mooie, onvergetelijke momenten. Het paar, dat als levensmotto heeft 'Elkaar altijd aanvullen', vierde op zondag 22 juli met de familie een gezellig samenzijn.