Het grasveld rond Paviljoen Sassennest is een dorre vlakte geworden door de aanhoudende droogte. | Foto: pr./Kees Guldemond
Het grasveld rond Paviljoen Sassennest is een dorre vlakte geworden door de aanhoudende droogte. | Foto: pr./Kees Guldemond Foto: pr./Kees Guldemond

Hitte zorgt voor dorre vlaktes

Sassenheim n Ook de natuur in Park Rusthoff gaat zwaar gebukt onder de hitte in Nederland. Met temperaturen van zelfs boven de 35 graden op vrijdag 27 juli was het meer dan dorstig weer.

Veel planten, waaronder zelfs de stevigste bomen, wekken de indruk het zwaar te hebben. Ook het altijd fris groene gazon van het grote eiland ziet er uit als een grote dorre vlakte, waar nu ook de laatste nog tegenstribbelende grassprieten de moed dreigen op te geven.

De natuur in het park snakte naar een flinke langdurige plensbui. Ondanks dat een hoveniersbedrijf met een grote tankwagen regelmatig de meest dorstige en kwetsbare planten van water voorziet, lijkt dit letterlijk een druppel op een gloeiende plaat. Voordat het water de grond bereikt lijkt het reeds verdampt. Gelukkig kwam er versterking en viel in het weekend de eerste regen.