Laatste kans om expositie Cultuur Verheft te zien


Voorhout n De Historische Kring Voorhout houdt op woensdag 8 augustus van 14.00 tot 16.00 uur een inloopmiddag in het eigen kenniscentrum (Bonekruidstraat 13). Iedereen die belangstelling heeft voor het historisch verleden van Voorhout is van harte welkom. Ook is dit de allerlaatste gelegenheid om de tentoonstelling '70 jaar Cultuur Verheft' in de Foranholtezaal te bezoeken.

Deze expositie, ingericht door bestuursleden van Cultuur Verheft, is ervoor alle (oud)leden, donateurs en belangstellenden van de in 1947 opgerichte toneelvereniging. De vele foto's, posters, oude uitnodigingen, toneelboekjes, leuke anekdotes en heel veel andere zaken zijn er te bezichtigen. Ook vind je op de tentoonstelling terug, de bijdrage die Cultuur Verheft door de jaren heen heeft geleverd aan onder andere de intochten van Sinterklaas, 1000 jaar Voorhout, de feesten in de Ruïne van Teylingen en theaterdiners.

Rechts in de Oosthoutzaal zijn het, de in de vitrines uitgestalde unieke aanwinsten uit de historie van Voorhout die gezien moeten worden. Verder kunnen bezoekers volop bladeren door de tientallen fotoboeken met duizenden foto's uit een ver en recent verleden. Bestuursleden zijn aanwezig om bezoekers rond te leiden en vragen te beantwoorden. Het bestuur is nog altijd geïnteresseerd in foto's en voorwerpen uit het historisch verleden van Voorhout.

De volgende inloop met een speciaal programma is op Open Monumentendag zondag 9 september van 12.00 tot 16.30 uur.