Zomerklooien met de Jeugd- natuurwacht

Sassenheim n De Jeugdnatuurwacht organiseert op woensdag 8 augustus van 14.30 tot 16.30 uur een workshop in de bibliotheek (Kerklaan 42). Alle kinderen mogen iets mee nemen uit de natuur en tijdens deze workshop komen zij alles te weten over dat wat ze hebben meegenomen. Een plant, een beestje, een vrucht of iets heel anders. Samen met de Jeugdnatuurwacht gaan ze op zoek naar informatie over hun onderwerp. Ze zijn in de bibliotheek, dus natuurlijk kunnen ze ook zoeken naar informatie in natuurboeken. Deze workshop is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Meedoen is gratis. Voor meer informatie www.bibliotheekbollenstreek.nl.


Bollenstreek in Bedrijf

Voorhout n Tijdens de Agrarische Open Dag 'Bollenstreek in Bedrijf' op zaterdag 11 augustus kunnen bezoekers een kijkje nemen bij zeven bedrijven aan de Jacoba van Beierenweg in Voorhout. Zij zetten van 10.00 tot 16.00 uur hun deuren open voor het publiek.

Tijdens deze 27ste Open Dag kan iedereen kennismaken met de geheimen van de teelt en verwerking van bloembollen en vaste planten. Kwekers en exporteurs leiden bezoekers rond in hun bedrijf. Ook een melkveehouderij, een bedrijf in gewasbeschermingsmiddelen en een kookstudio doen mee aan de Agrarische Open Dag Bollenstreek in Bedrijf 2018.

Het gaat om de volgende bedrijven:

1. UNEX (export bloembollen en vaste planten)

2. Roma nova (bloembollenkwekerij)

3. Tulphoeve (kookstudio)

4. C.J.M. Vester (bloembollenexport)

5. J. en K. van Dijk vof – De Willemshoeve (melkveehouderij)

6. GMN (groothandel gewasbeschermingsmiddelen)

7. H.C. Damen (bloembollenteelt op pot)

De deelnemende bedrijven zijn allen gevestigd aan de Jacoba van Beierenweg in Voorhout. De route langs de bedrijven is ongeveer 1,5 kilometer lang. Fietsen en auto's parkeren kan bij de bedrijven. Er rijdt een tractortreintje langs de route tussen de bedrijven.

Bij alle bedrijven worden extra activiteiten georganiseerd die te maken hebben met natuur en landschap van de Bollenstreek. De folder met het hele programma is te vinden op www.facebook.com/bollenstreekinbedrijf.