June van Westing wint zilver met Nederland B. June staat staat June op de tweede rij, als derde van links. | Foto: pr.
June van Westing wint zilver met Nederland B. June staat staat June op de tweede rij, als derde van links. | Foto: pr. Foto: pr.

Zilver voor hockeysters

Voorhout/Cork n Het Nederlands B hockeyteam, met de Voorhoutse June van Westing, heeft in Cork een mooie tweede plaats gehaald op het 6 landen toernooi. Van Ierland, België, Engeland en Spanje werd overtuigend gewonnen, alleen Duitsland was nipt te sterk (4-3).

In een week waarin het team zeer professioneel werd begeleid, werden de speelsters ook afgesloten van de buitenwereld. Zij verbleven in het Brookfield Village in Cork vlakbij de campus van UCC Mardyke Sports Grounds waar ook de wedstrijden werden gespeeld. Gedurende de week waren er vaste tijden voor het opstaan en naar bed gaan en waren er strikte regels betreft voeding, overdag verplicht rusten en teamactiviteiten. Ouders zagen hun dochters na de wedstrijd zo'n tien minuten, waarna het team weer terug ging naar het verblijf.

June heeft genoten van deze mooie ervaring en is tevreden over haar prestatie. Maar, zo stelt ze, "Het moet altijd beter". Nu kan de winnares van de Teylingen Talentenprijs 2017 uitrusten en genieten van een zeer welverdiende vakantie.


Zeven supermarkten verkopen Fairtrade

Teylingen n De werkgroep Teylingen Fairtrade heeft het assortiment fairtrade producten in zeven supermarkten in Teylingen geïnventariseerd. De werkgroep concludeert dat het aantal eerlijke producten is toegenomen ten opzichte van twee jaar geleden.

Fairtrade bananen, filterkoffie en bonenkoffie, thee en chocoladerepen zijn in bijna iedere supermarkt te koop. In vijf van de zeven supermarkten zijn chocolade hagelslag, cashewnoten, Ben en Jerry´s ijs, kruiden, sambal, rijst, kokosmelk, ananas in blik en rietsuiker fairtrade te vinden.

In totaal onderzocht de werkgroep Teylingen Fairtrade zeven supermarkten: de Albert Heijn in Warmond, Voorhout en Sassenheim, de Aldi Voorhout, Plus Voorhout, Hoogvliet Sassenheim en Vomar Sassenheim. Deze supermarkten voldoen ook allemaal aan de voorwaarden voor deelnemer Fairtrade gemeente. Recent is ook supermarkt Dirk in Sassenheim deelnemer geworden.