Het toernooi is op het eigen complex aan de Van Alkemadelaan, achter sporthal de Wasbeek. | Foto: pr.
Het toernooi is op het eigen complex aan de Van Alkemadelaan, achter sporthal de Wasbeek. | Foto: pr. Foto:

Jeu de boules toernooi bij De Vaste Voet

Sassenheim n Jeu de boulesvereniging De Vaste Voet organiseert op zaterdag 11 augustus het jaarlijkse DVV toernooi op het eigen complex aan de Van Alkemadelaan 16.

"Jeu de boules is een sport voor jong en oud en beslist geen sport voor alleen de derde leeftijd, zoals vaak gedacht wordt," schrijft Kees v.d.Wouden, verantwoordelijk voor de wedstrijdzaken bij De Vaste Voet. "De Vaste Voet heeft op dit moment zo'n 63 leden zeker niet om te klagen. Het is een bloeiende vereniging met veel vrijwilligers die allemaal hun steuntje bij dragen. Er worden veel toernooien georganiseerd en vinden club uitwisselingen plaats. Maar er is altijd plek voor nieuwe leden die het spel eens willen proberen."

Opening door de wethouder

Het DVV toernooi op zaterdag 11 augustus start om 10.30 uur. De opening wordt verricht door wethouder Arno van Kempen, die samen met wethouder Bas Brekelmans de portefeuille Sport deelt in het huidige college van B & W.

Er worden vijf partijen gespeeld, die vooraf zijn geloot. Toeschouwers zijn van harte welkom om sfeer te proeven. Inschrijven voor het toernooi is nog mogelijk en kan via Ontip.nl. of via www.devastevoet.nl. Er kunnen alleen spelers met een wedstrijdlicentie deelnemen.


Voorhouters plaatsen zich voor NK pistoolschieten

Regio n Drie leden van de Noordwijkse schietvereniging Blijf Voor 't land hebben zich vorige week geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap pistoolschieten in Someren-Heide, dat op 8 en 9 september wordt gehouden.

De drie schutters, waarvan één woonachtig in Nieuw-Vennep en twee in Voorhout, schieten sinds een jaar mee in de regionale wedstrijden. Dit heeft afgelopen jaar geresulteerd in diverse mooie prestaties. Nu krijgen de heren de kans om zich te meten met het landelijk niveau.

Beloning

"Het is een mooie beloning voor de tijd die de heren in de schietsport steken," aldus Joost van Rooij, voorzitter van schietvereniging Blijf Voor 't Land. "Natuurlijk is het ook een mooie reclame voor Noordwijk als sportgemeente en voor de schietsport in het algemeen. In de schietsport gaat om precisie en concentratie. Het doel is niet om je magazijn zo snel mogelijk leeg te schieten. Het gaat om een zo hoog mogelijk puntentotaal. Bij ons op de vereniging draait het om veiligheid. Er zijn duidelijke regels waar alle schutters zich op de schietbaan aan moeten houden. Daarna is er tijd voor gezelligheid in de kantine en aan de bar. 'Cowboys' zijn bij ons niet welkom. De drie mannen die naar het NK gaan zijn hier een mooi voorbeeld van. Als vereniging zijn we dan ook trots dat zij tijdens het NK onze vereniging vertegenwoordigen."


Oranjecircuit gaat 24ste editie in

Regio n De Bollenstreek komt van vrijdag 31 augustus tot en met 25 september weer in beweging. Jong en oud kunnen dan deelnemen aan de verschillende hardloopwedstrijden van het Van der Hulst Oranjecircuit.

Dit is een hardloopcircuit dat al weer voor de 24e keer georganiseerd wordt door AV De Spartaan. Het Van der Hulst Oranjecircuit is een serie van zes wedstrijden in Noordwijk-Binnen, Noordwijkerhout, Hillegom, Voorhout, Sassenheim en Lisse. Het is zowel voor de prestatie- als recreatieloper een uitstekende gelegenheid om de sportieve uitdaging aan te gaan. De afstanden van de wedstrijden liggen tussen de 6,5 en 7,5 kilometer. Ook is het mogelijk om in plaats van het gehele circuit een of enkele wedstrijden te lopen.

Het jaarlijks terugkerende evenement wordt georganiseerd door AV De Spartaan in samenwerking met de Oranje- en Harddraverijverenigingen. Het circuit vindt plaats tijdens de jaarlijkse najaarsfestiviteiten in de Bollenstreek. In tal van leeftijdscategorieën zijn punten te verdienen en er zijn prijzen voor de drie hoogst geklasseerden. Inschrijven via www.oranjecircuit.nl.

Na de vakantieperiode weer sportief aan de slag tijdens Oranjecircuit.