Langeveld gaat voor koppositie in Zandvoort

Sassenheim n Niels Langeveld racet op zaterdag 18 en zondag 19 augustus op het circuit van Zandvoort. De autocoureur staat op de tweede plaats in het ADAC TCR Germany kampioenschap, op nog maar tien punten achterstand van de leider Harald Proczyk.

Langeveld pakte vorige week op de Duitse Nürburgring zijn vierde podiumpositie van dit seizoen. In de eerste race van het weekend stuurde de voor racing one uitkomende Sassenheimer zijn Audi RS3 LMS naar een derde plaats en pakte daarmee kostbare punten in de titelstrijd. Mooie bijkomstigheid was dat Harald Proczyk als leider in de titelstrijd slecht scoorde en daarmee kon de Nederlander met een verschil van vier punten de eerste positie in de tussenstand overnemen. In de tweede race moest Langeveld vanaf plaats zeven starten en met Proczyk op plek vijf, wist de Audi-piloot dat het een spannend gevecht ging worden. De wedstrijd verliep voor Langeveld niet zoals gehoopt. Op een elfde plaats liggend werd de wedstrijd na een safetycar-periode in verband met schade aan de baanafzetting voortijdig beëindigd, waardoor het heroveren van posities voor Langeveld niet meer aan de orde was. Omdat Proczyk als vijfde eindigde, leverde Langeveld weer de nodige punten in op zijn naaste concurrent. Over het gehele raceweekend gerekend verkleinde de Nederlander zijn achterstand op de leider echter van 22 naar nog slechts 10 punten. De Duitse coureur Luca Engstler staat derde met 198 punten.

Na Zandvoort zijn er nog twee races in Duitsland, op de Sachsenring (7 tot 9 september) en Hockenheim (21 tot 23 september).