Even kijken wie er ligt, tijdens een van de eerste wedstrijden in het toernooi. | Foto: MV
Even kijken wie er ligt, tijdens een van de eerste wedstrijden in het toernooi. | Foto: MV Foto: pr.

Veel animo voor toernooi bij Vaste Voet

Sassenheim n Het is even na half elf als 36 teams bij jeu de boules vereniging De Vaste Voet de baan op gaan. Het jaarlijkse D.V.V. toernooi kon weer rekenen op veel belangstelling, waaronder ook die van wethouder Arno van Kempen.

Dat de wethouder in zijn vakantie toch even de eerste boule wilde gooien, was geen toeval. Tijdens het Sportcafé Teylingen, dat in juni bij De Vaste Voet werd gehouden, maakte hij al nader kennis met de vereniging. "Zo'n toernooi is naast een sportief, ook een sociaal evenement. Het is een goede gelegenheid elkaar te ontmoeten. Juist die verbinding leggen, vinden we in het nieuwe college belangrijk. Ik heb vernomen dat dit toernooi al sinds begin jaren negentig wordt gehouden, dus voor veel deelnemers zal het ook een beetje voelen als een reünie. Mooier kun je het bijna niet hebben," besluit de wethouder, die samen met Bas Brekelmans deze collegeperiode de portefeuille Sport beheert. Van Kempen is verantwoordelijk voor het beleid, Brekelmans voor de accommodaties.

Spic en span

Voorzitter Jos Buuron staat ondertussen even te kijken, nadat zijn eerste partij al is afgelopen. Hij is zeer tevreden met het animo. " We gaan er met elkaar een mooie dag van maken. Het weer is ons goedgezind, daar zijn we in ieder geval blij mee". Kees van der Wouden, samen met Dick Duijnhoven verantwoordelijk voor de organisatie, had het er in de dagen voorafgaand aan het toernooi nog behoorlijk benauwd van gekregen. Eerst letterlijk, vanwege het aanhoudende warme weer. Daardoor zou de leemlaag onder de baan hard kunnen worden. Het water dat vervolgens een dag van te voren met bakken uit de hemel viel, kan dan niet de grond in. Het gevolg is plassen op de banen en dus onbespeelbaar. De scheidsrechter zou in dat scenario het laatste woord hebben; blijft het butje drijven op de baan, dan kan er niet gespeeld worden. "Maar gelukkig viel het alles mee. Sterker nog, de banen liggen er spic en span bij," glundert Van der Wouden.

Enthousiaste deelnemers

Op de banen wordt al fanatiek gespeeld. Er is gekozen voor doubletten, waarbij teams van twee personen tegen elkaar spelen. In totaal doen 36 teams mee. Van der Wouden: "Een mooi aantal, gezien het feit dat zes clubs in heel Nederland vandaag een toernooi organiseren. Er is één toernooi met 40 teams, maar daarna staan wij op de tweede plaats. Naast onze eigen leden, komen de deelnemers ook van verder weg, bijvoorbeeld uit Amsterdam. Het is toch leuk als zoveel enthousiaste mensen naar ons toernooi willen komen". In totaal spelen de 72 deelnemers vijf wedstrijden. Iedere wedstrijd gaat tot de dertien punten. Diegene die daar als eerste is, bijgehouden op de nieuwe scoreborden van de verenigingen, wint de wedstrijd.

Uiteindelijk gaan Dirk en Marise Mulder met de titel naar huis. Zij winnen hun vijf wedstrijden. Ook Raijen Koebeer en T. Baali winnen al hun wedstrijden, maar zij worden tweede. De derde plaats is voor Ricardo Izquierdo en Tinie Bergen. Zij wonnen vier van de vijf wedstrijden.