Hartekind zoekt collectanten

Voorhout n De landelijke collecteweek van Stichting Hartekind is van 20 tot en met 25 augustus. In deze week lopen door heel Nederland vrijwilligers door de wijken en straten om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen.

Dagelijks worden er in Nederland vier kinderen geboren met een hartafwijking. Dagelijks krijgen er drie kinderen een openhartoperatie om te kunnen overleven en helaas overlijdt er in Nederland nog elke twee dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking.

Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze 25.000 hartekinderen verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn, met als motto: 'Kind zijn, hart nodig!'.

De stichting is is op zoek naar collectanten die zich een paar uur willen inzetten voor Hartekind. Aanmelden kan bij Jeroen en Esther van Beelen via hartekindvanbeelen@gmail.com.


Langs de deuren voor KWF

Voorhout n De collecte van KWF Kankerbestrijding is van 2 september tot 8 september. Voor twee nieuwe wijken zoekt mevrouw E. Raijmans nieuwe collectanten.

Raijmans zoekt vrijwilligers die langs de deuren willen in de Engelse Tuinen of in Hooghkamer. De wijken om te collecteren worden niet te groot gemaakt.

Aanmelden kan bij mevrouw Raijmans door te bellen naar 0252-212651 of stuur een e-mail naar kwfvoorhout@gmail.com.


Weer thuis?

Regio n Terug van vakantie? Vergeet dan niet bij thuiskomst de drinkwaterleidingen door te spoelen. Drinkwaterbedrijf Dunea adviseert dit bij elk tappunt in huis één minuut te doen om weer lekker vers en koel drinkwater te krijgen. Als de bewoners van huis zijn, staat het water een tijdje stil. Dit kan de kwaliteit negatief beïnvloeden. Er is geen gevaar voor de gezondheid, maar de kwaliteit, smaak en geur van het water kan anders zijn dan normaal.