Warmi moest na de brand snel nieuwe tenten regelen. Dankzij de inzamelingsactie is dat gelukt. | Foto: pr.
Warmi moest na de brand snel nieuwe tenten regelen. Dankzij de inzamelingsactie is dat gelukt. | Foto: pr. Foto: pr.

Na tumultueuze voorbereiding kan Warmi van start

Warmond n Ruim 3.000 euro heeft de inzamelingsactie opgebracht om de Stichting Kindervakantieweek Warmond (SKW) mogelijk te maken. Daarmee zijn nieuwe attributen zoals tenten aangeschaft. De oude spullen waren verloren gegaan bij de brand van een schuur eind juni op het recreatie-eiland Koudenhoorn. Op maandag 20 augustus ging Warmi van start.

De brand op Koudenhoorn legde niet alleen de paardenstal in de as, maar ook de tenten van SKW, die op de zolder van de stal waren opgeslagen. De tenten waren weliswaar verzekerd, maar de assurantiemaatschappij keerde slechts de dagwaarde uit en dat was onvoldoende om de schade volledig te dekken.

Ook verbrand

SKW-voorzitter Kees Voeten toonde zich maandagmorgen heel dankbaar voor de financiële, materiële en immateriële steun die hij en zijn medebestuursleden de afgelopen weken hebben ervaren.

"De afgelopen dagen kwamen we er enkele keren achter dat we spullen misten. Gisteravond nog ontdekten we dat de internationale vlagen ontbraken die altijd boven de tenten wapperen. O ja, dachten we, die zijn natuurlijk ook verbrand. Gelukkig konden we snel nieuwe versieren."

Warmi's got talent

Op maandagmorgen kon daardoor de kindervakantieweek opnieuw van start gaan. Ruim 150 Warmondse jongens en meisjes in de leeftijd van zes tot 12 jaar verzamelden zich rond mascotte Warmi om een week vol activiteiten onder het motto 'Warmi's got talent' in te luiden. Dat aantal is iets minder dan de afgelopen jaren gebruikelijk. Kees Voeten: "Er zijn minder inschrijvingen van vooral de oudere kinderen. Het laat zich niet zo goed raden hoe dat komt. Gelukkig hebben we wel genoeg vrijwilligers. We zouden alleen nog enkele stoere mannen goed kunnen gebruiken voor het zwaardere werk".

De vakantieweek wordt vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur traditiegetrouw afgesloten met de de prijsuitreiking, een discoparty en het in brand steken van het hout van het huttendorp, dat even daarvoor is afgebroken. Dan uiteraard onder toeziend oog van de plaatselijke brandweer om te voorkomen dat er opnieuw waardevolle spullen verloren gaan.