Een luchtfoto, gemaakt eind jaren '70, met zicht op de Teijlingerlaan en de Teylingerlaan. Op de foto staan drie monumenten: drie rijksmonumenten: de Ruïne, Gebr. Bergman en Monte Carlo. | Foto: archief SOS
Een luchtfoto, gemaakt eind jaren '70, met zicht op de Teijlingerlaan en de Teylingerlaan. Op de foto staan drie monumenten: drie rijksmonumenten: de Ruïne, Gebr. Bergman en Monte Carlo. | Foto: archief SOS Foto: pr.

In Europa met Open Monumentendag

Sassenheim n 'In Europa' is het thema van de Open Monumentendag, gehouden op zaterdag 8 september. In Sassenheim heeft de Stichting Oud Sassenheim (SOS) weer een programma samengesteld. In totaal zijn zeven monumenten te bezoeken. De Ruïne van Teylingen is geopend voor bezichtiging en er zijn middeleeuwse kinderspelen. In De Bollenburcht is een fototentoonstelling over oude bollenschuren. Ook geven Hans Brandhorst en Aad Batenburg presentaties.

Daarnaast zijn ook het Sikkens Expercience Center, de Pancratiuskerk, Park Rusthoff en de Dorpskerk geopend voor publiek. In De Coy, het onderkomen van Oud Sassenheim aan de Kagerdreef, is de expositie 'Openbaar Vervoer 1870 - 1970' te bezoeken.

Kijk voor het complete programma op www.deteylinger.nl.