De broertjes Chris en Seth schilderen een kunstwerk voor hun nieuwe broertje. | Foto: Piet van Kampen
De broertjes Chris en Seth schilderen een kunstwerk voor hun nieuwe broertje. | Foto: Piet van Kampen Foto: pr.

Bezoekersrecord bij Kunst in 't Overbosch

n Voor de zesde keer cultuur in de natuur

Voorhout n 'Goedemiddag mevrouw en meneer, hartelijk welkom'. Joep Derksen van de stichting Vrienden van het Overbosch begroet het seniorenechtpaar Van der Meij uit Katwijk. Zij waren twee van de 833 bezoekers, een record, die afgelopen zaterdag en zondag een kijkje kwamen nemen. Kunst in 't Overbosch werd vorig jaar als eerste Voorhouts evenement winnaar van de Teylingen Prijs en dit was alweer de zesde editie.

Door Piet van Kampen

Het echtpaar kreeg een briefje in de hand waarop zij hun stem uit konden brengen voor het mooiste kunstwerk of schilderij. Onder de 25 deelnemers zijn zowel jeugdige talentjes als 'gevorderde vrije tijd kunstenaars'. De jongsten tot 12 jaar konden zich bij Kunst voor Kids met het penseel uitleven of met klei- en knutselwerkjes maken. Elders in het bos waren verspreid creatievelingen bezig met allerhande kunstwerken, zoals de dames Tineke van Amsterdam en Alida van Leeuwen, beiden uit Lisse. Van oude videotapes werd tussen de bomen een toonladder gespannen met (muzikale) noten erin. Op elke noot stond een titel van een lied dat iets met de wind van doen had indachtig hun thema 'Er zit muziek in de wind'. Ellen Gozeling uit Sassenheim had een mooi stekkie aan de rand van de Leidsevaart ingenomen. Niet om te vissen, maar om aan haar schilderij met honderden acrylaat stippen te werken. "Monnikenwerk en veel geduld hebben," lacht zij vriendelijk.

Baby

Tussen de jongste kunstenaars zit ook Robin (9) uit Voorhout. Ze doet voor het vierde jaar mee: "Omdat ik het leuk vind". Twee ezels verderop zijn de Voorhoutse broertjes Chris (8) en Seth (5) eendrachtig aan hun kunstwerk bezig. Op het canvas prijkte de woordjes 'hoi baby'. "Wij krijgen een broertje, misschien vandaag al," sprak de jongste trots. Broertjelief aanvullend: "Gelukkig geen zusje, want met een broertje kun je later voetballen", zegt hij ondeugend.

Oud-winnaar Marc de Jong werd tweede met zijn kleurrijke glaswerken. Winnares Loes Hogervorst (kunstenaarsnaam Ell Geeh) ontving maar liefst 256 stemmen en mocht de beker mee naar huis nemen.