Lasershow op boulevard

regio n Op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee is zaterdag 25 augustus om 22.30 uur een bijzondere Space Lasershow.

Het middelpunt van deze spectaculaire show is op de Oranje Promenade, tegenover Hotel van Oranje. De Koningin Wilhelmina Boulevard wordt hiervoor in zijn geheel vanaf 20.00 uur afgesloten. Aangezien het thema van de gemeente Noordwijk dit jaar Space is, zal met de lasershow op dit thema ingespeeld worden. Vanaf beide kanten van de boulevard verschijnen laserstralen wat resulteert in een spectaculaire show, ondersteund door opzwepende muziek. De toegang is gratis.


KWF zoekt collectanten

Voorhout n De collecte van KWF Kankerbestrijding is van 2 september tot 8 september. Voor twee nieuwe wijken zoekt mevrouw E. Raijmans nieuwe collectanten, die langs de deuren willen in de Engelse Tuinen of in Hooghkamer. De wijken om te collecteren worden niet te groot gemaakt. Aanmelden kan bij mevrouw Raijmans door te bellen naar 0252-212651 of stuur een e-mail naar kwfvoorhout@gmail.com.


Basiscursus natuur bij IVN

Regio n De Basiscursus Natuur van IVN is gericht op iedereen die graag wat meer zou willen weten van de natuur in de eigen omgeving. In de najaarscursus komen aan de orde de verschijnselen die met de herfst te maken hebben en daarbij worden de meest voor de hand liggende vragen beantwoord, zoals waarom verliezen veel bomen hun blad als de winter komt, waarvoor dienen de bessen en de eikels, waarom trekken sommige vogels wel weg en andere niet en wat zijn paddenstoelen eigenlijk voor dingen? De cursus bestaat uit drie avonden en drie excursies. Voorkennis is niet vereist.

De theorieavonden zijn op woensdag 26 september, woensdag 10 oktober en woensdag 17 oktober om 19.30 uur in het Wellant College Oegstgeest.

De excursies zijn op zaterdag 29 september, zaterdag 13 oktober, zaterdag 20 oktober. De wandelingen beginnen om 10.00 uur, op locaties in de directe omgeving.

De kosten voor de cursus bedragen 45 euro. Voor informatie of aanmelding neem contact op met Hans ter Mors via 071-3617521 of stuur een e-mail naar hanstermors@xs4all.nl.