De historische bedrijfsvaartuigen zijn dit weekend op de Kagerplassen en het Joppe te bewonderen. | Foto: pr.
De historische bedrijfsvaartuigen zijn dit weekend op de Kagerplassen en het Joppe te bewonderen. | Foto: pr. Foto: pr.

Historie op het water bij Gouden Gaffel

Warmond n De 26ste editie van de Gouden Gaffel zeilwedstrijden is in het weekend van 25 en 26 augustus.

De historische bedrijfsvaartuigen, zoals Westlanders, Kagenaars en andere type zeilschepen, starten en finishen bij Park Groot Leerust in Warmond. Op zaterdag wordt een Beurtveerwedstrijd op de Kagerplassen gevaren en op zondag een hardzeilwedstrijd op het Joppe. De schepen zullen op beide dagen rond 10.00 uur van start gaan vanuit het park.

Klompzeilwedstrijd

Op zaterdagmiddag rond 14.30 uur wordt de jaarlijkse klompzeilwedstrijd met zelfgebouwde klompen in het park gehouden. De Warmonder Leede bij Park Groot Leerust is ook nu weer de plek waar tussen de jonge schippertjes om de eer wordt gestreden. De inschrijving is vanaf 13.00 uur. Er is een oefenbassin aanwezig waar de schepen op hun Lee-waardigheid kunnen worden getest.

Op beide dagen is het terras geopend en staat een springkussen in het park voor de jeugdige deelnemers.


Nacht van Sassem blijft een begrip

Sassenheim n 'De Nacht' staat bij veel Sassenheimers al in de agenda. Op vrijdag 31 augustus is de editie van dit jaar, met vanaf '14.00 uur entertainment en natuurlijk heel veel kraampjes waar het weer heerlijk koopjes jagen is.

In de J.P. Gouverneurlaan komt de antiek- en curiosamarkt, met om 14.15 uur het optreden van zeemanskoor Overal. Tussen 16.00 en 20.00 uur bekijkt een taxateur alle oude en antieke spullen die het publiek meeneemt. De vinyl bakfiets dj zorgt voor bijpassende muziek.

Optredens

Het Kerkplein is, net als vorig jaar, dé plek voor een hapje en drankje. Ook zijn er tussen 14.00 uur en 22.00 uur optredens van Prince-look-a-like dj Faar. Kinderen kunnen vanaf 14.00 uur een hoepelclinic volgen en er is een circusplein. Om 19.00, 20.00 en 21.00 uur zijn dansoptredens van Total Move.

Luchtkussens

Het Voorhavenkwartier verandert in een luchtkussenspektakel. Tussen 14.00 en 21.00 uur staan daar diverse springkussens. De afsluiting van de Nacht van Sassem is bij de Oude Haven, op het horecaplein. Tot 0.00 uur verzorgt DJs4U de muziek.

Lees volgende week meer in deze krant over de Nacht van Sassem.


Open avonden bij Volksuniversiteit Lisse

regio n Wanneer leren gebeurt in een ongedwongen sfeer, op een prettige, functionele locatie, kan het heel leuk zijn. Volksuniversiteit Lisse heeft voor het komende seizoen weer een uitgebreid aanbod van cursussen, workshops en lezingen.

Op woensdag 29 en donderdag 30 augustus houdt de Volksuniversiteit haar open avonden. Tussen 19.00 en 20.30 uur staan de deuren aan de Vuursteeglaan 9 open voor belangstellenden. Docenten zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven over de cursussen. Medewerkers staan paraat om de bezoeker te informeren over het totale cursusaanbod, tarieven en aanmelden. Direct inschrijven voor een cursus of workshop kan ook. Voor wie nog twijfelt of het volgen van een cursus wel echt iets voor hem of haar is, is dit dé gelegenheid om daar achter te komen.

Engels of Chinees leren

De komende maanden zal het in het gebouw van de Volksuniversiteit weer bruisen van de activiteiten. Zowel overdag als in de avonduren valt het nodige te beleven op het gebied van bewegen, ontspannen, cultuur, creatieve activiteiten en hobby. Dit alles naast het gedegen aanbod van taalcursussen op verschillende niveaus, van beginner tot gevorderden. Niet alleen de gangbare talen als Duits, Engels en Frans staan op het programma. Wie zich het Portugees of zelfs het Chinees eigen wil maken kan zich melden bij Volksuniversiteit Lisse.

Het totaal aanbod van cursussen, workshops en lezingen is te vinden in de onlangs gepresenteerde cursusbrochure. Opvallend is het aantal nieuwe cursussen waarmee dit seizoen wordt gestart, variërend van kunst en cultuur, genealogie, kennis van wijn tot en met Ocean drum.

Uitgebreide informatie is te vinden op www.volksuniversiteit-lisse.nl.


HJB heeft plek voor nieuwe bridgers

Warmond n De gezellige senioren-bridgeclub Het Juiste Bod staat weer open voor nieuwe leden en invallers. Ook beginnende bridgers zijn welkom.

Er wordt gespeeld met 10 tafels en er zijn 6 ronden. Zónder A, B of C lijn (en zonder klok). Er wordt vooral gespeeld voor het plezier, met in de pauze een kopje koffie of thee met een koekje. De spellen worden gespeeld op de woensdagmiddag, van 13.00 uur tot 16.30 uur. Het seizoen begint op de eerste woensdag in september. De afsluiting is met een einddrive op de laatste woensdag in april.

De bridgemiddagen zijn in Het Trefpunt (Herenweg 80). Ook wie zich beschikbaar wil stellen als invaller, is van harte welkom. Meer informatie? Bel dan naar Lia Steenvoorden 0252-213935 of Alfred Claassen, tel.071-3010870. Mailen kan ook, doe dat naar ton.steenvoorden@ziggo.nl.