Lopen tegen Kanker gaat door met nieuw bestuur

Warmond n Hardloopschoenen, wandelstokken en zweetbandjes kunnen weer uit de kast. Lopen tegen Kanker gaat door. Op zondag 7 oktober wordt het evenement voor de achtste keer georganiseerd in Warmond. Het evenement dreigde te verdwijnen door een gebrek aan vrijwilligers in het bestuur. Na een noodoproep van de stichting hebben vijf enthousiaste mensen zich aangemeld als bestuurslid.

Op het programma staan de wandelroutes van 10 kilometer en voor de echte diehards 20 kilometer. Voor de hele familie is er de gezinsloop van 2 kilometer, waar ouders en kinderen tegen elkaar mogen strijden maar waar families ook gezellig samen tot aan de finish kunnen wandelen. Hardlopers kunnen meedoen aan de 5 en 10 kilometer, die dwars door Warmond, Sassenheim een Voorhout gaan.

Het gaat op 7 oktober niet alleen om de sportieve prestaties. Bij de loop zal opnieuw een wensboom staan waarin alle deelnemers en supporters een droom voor zichzelf of hun geliefden kunnen ophangen.

Gezondheid

Lopen tegen Kanker zet zich in om mensen met kanker psychosociaal te ondersteunen. ,,Als je ziek bent, wil je ook normaal zijn'', legt oprichter Corina van Diest uit. Kankerpatiƫnten en hun omgeving krijgen veel te verduren. Toen mijn moeder ziek was, moest ze 38 weken doorbrengen in het ziekenhuis. Ze was altijd een verzorgde vrouw maar in het ziekenhuis was er geen tijd om haar nagels te laten doen of haar wenkbrauwen te laten bijwerken. We vergeten snel dat juist die kleine dingen er toedoen. Het maakte haar eenzaam. Achteraf denk ik dat het haar zoveel goeds zou hebben gedaan als er een manicure langs was geweest. Lopen tegen Kanker haalt geld op voor dat soort dingen. Welzijn is zo belangrijk tijdens herstel.'' De stichting wil met de loop ook mensen bewust maken van hun eigen gezondheid. Dat doen ze door op die dag naast het gezamenlijke bewegen ook in te zetten op niet roken en gezonde voeding.

Oproep om wens in te sturen

Lopen tegen Kanker haalt gemiddeld 25.000 duizend euro op. Dat geld gaat onder andere naar een eigen stichting die wensen van mensen die direct of indirect getroffen worden door kanker uit wil laten komen. Ook andere goede doelen krijgen een deel van de opbrengst. Afgelopen jaren ging er o.a. geld naar de inloophuizen in de regio. Ieder jaar heeft de stichting een hoofddoel, die ze naast de vaste doelen ondersteunen. Het hoofddoel van dit jaar staat nog niet vast, organisaties die in het profiel passen kunnen aangemeld worden via:
info@lopentegenkanker.nl.