Iedereen mag meedoen met de open training bij voetbalvereniging Teylingen. | Foto: pr.
Iedereen mag meedoen met de open training bij voetbalvereniging Teylingen. | Foto: pr. Foto: pr.

Seizoen start bij Teylingen met open training

Sassenheim n De zomervakantie is bijna voorbij en ook bij de sportclubs starten de nieuwe seizoenen. Voetbalvereniging Teylingen opent het seizoen op zondag 26 augustus met een trainingsprogramma voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Iedereen mag meedoen, deelname is gratis.

De voorraden van het clubhuis zijn weer aangevuld, de vloeren gepoetst, de ballen zijn opgepompt en de kleedkamers zien er pico bello uit, evenals de velden. "Alles is klaar voor de seizoensopening op zondag 26 augustus," vertelt jeugdvoorzitter Pieter Kniest. Na de leuke openingsdagen van de vorige jaren, worden er ook dit keer in samenwerking met voetbalschool Play2Improve allerlei trainings -en partijvormen uitgezet. "Het is leuk om elkaar na de zomerperiode weer te spreken en voor de nieuwe leden is het de ideale gelegenheid om kennis te maken met de mensen binnen Teylingen" legt Edwin Does uit. Als coƶrdinator technische jeugdzaken heeft ook hij niet stil gezeten de afgelopen weken. "De teamindelingen waren voor de vakantie al bekend, maar we zijn bijvoorbeeld nog heel druk geweest met het invullen van de trainingstijden en indeling van de velden." Does: "En voorlopig is het werk nog niet gedaan hoor, want bij de start van een seizoen melden zich ook altijd weer nieuwe leden, dus die indelingen wijzigingen nog weleens hier en daar".

Training

Nieuwe leden, daar is Teylingen volop mee bezig gezien de activiteiten om de club te promoten? "Jazeker" beaamt Sylvia Kruijer, vrijwilliger pr & communicatie. Om nog meer jeugdigen de kans te geven om kennis te maken met de voetbalclub Teylingen, zijn zij van harte welkom om bij de seizoensopening mee te komen doen. "Het programma voor de hummels is van 10.00 tot 11.00 uur. Dat is lang genoeg voor die kleintjes van 4 tot en met 6 jaar," aldus Edwin Does. "De categorieƫn JeugdOnder (JO) 9 tot en met JO11 ( jongens en meisjes van 6 tot en met10 jaar), JO12 en JO13 (jongens en meisjes van 11 en 12 jaar) beginnen om 10.00 uur en dit programma loopt tot circa 12.00 uur. Er wordt getraind in leeftijdsgroepen, nog niet in de nieuwe teamsamenstellingen," licht Does nog even toe. "Daarom is het voor kinderen die interesse in voetbal hebben ook echt leuk om me te doen. Het is natuurlijk altijd mogelijk om hierna nog een paar keer vrijblijvend mee te trainen, voordat al dan niet besloten wordt om lid te worden."