City Swim

Sassenheim n De derde Sassenheim City Swim is op zondag 26 augustus. Er zijn twee afstanden: de 700 meter start om 11.00 uur in het Oude Zwembad en eindigt in het Voorhavenkwartier. De 3.000 meter start en finisht ook in het centrum. Om 12.00 uur klinkt daar het startschot. De organisatie is in handen van Duikvereniging Het Onderwaterbos en Zwemvereniging Sassenheim (ZVS).

Ondanks de landelijke berichten over de mindere waterkwaliteit, verwacht de organisatie dat de City Swim doorgaat. "Op maandag zijn watermonsters genomen door Hoogheemraadschap Rijnland. We verwachten vandaag (woensdag, red.) de uitslag," laat Frank van Nobelen, voorzitter van ZVS, weten. "Dan weten we of de waterkwaliteit voldoende is. Overigens zijn er nu geen signalen om aan die kwaliteit te twijfelen." De organisatie houdt deelnemers en publiek op de hoogte via de Facebookpagina van City Swim Sassenheim en via de website www.zvsassenheim.nl.


Nieuw schooljaar

Voorhout n Wethouder Bas Brekelmans bezoekt op dinsdag 28 augustus de Andreasschool om symbolisch het schooljaar te starten. Met zijn bezoek vraagt de wethouder aandacht voor kinderen in het verkeer. De landelijke campagne 'De scholen zijn weer begonnen' is in 1988 gestart.